this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

London not callin’

En som jag tror heter Lena Sundblom eller kanske heter hon nĂ„got helt annat jag har aldrig hört talas om henne förut var min guide i sin ‘absoluta favoritstad’ London i TV4:s Nyhetsmorgon i dag.

Jag fick följa med Lena om hon inte heter nĂ„got annat till en ekologisk matvarubutik hur jĂ€vla spĂ€nnande som helst dĂ€r Lena eller Linda skulle köpa ‘gelatinfritt godis’ som det Ă€r jĂ€ttesvĂ„rt att fĂ„ tag i hemma. Sa Lena. Jag skiter i vilket: jag Ă€ter inte godis med gelatin och inte utan heller.

goody

NÀr Lena hade plockat pÄ sig en pÄse körsbÀrssnask och en pÄse persika och en pÄse till som jag inte uppfattade vad det var och jag trodde att hon skulle gÄ till kassan med sin fÄngst och betala gjorde hon inte det: innan Lena hunnit ur bild bakom ett hörn i affÀren la hon helt nonchalant ifrÄn sig pÄsarna pÄ nÀrmaste hylla.

Det var inte meningen att jag skulle se det dÀr och inte du heller. Bara det att Lena aldrig hade tÀnkt köpa nÄgot gelatinfritt godis och inget annat heller!
Varför slÀpade hon dÄ med dig och mig och alla andra tittare till en miljömedveten livsmedelshandel i London? Varför klippte inte redigeraren inslaget en tiondels sekund innan just dÀr: dÄ hade jag inte mÀrkt nÄgot och inte du heller.

Sedan fick jag Ă„ka karma cab med Lena och en indisk chaufför tror jag att han skulle förestĂ€lla som var klĂ€dd i ett orange badlakan: taxins stötfĂ„ngare var klĂ€dda med blommor. Jag antar att det var det som var ‘karman’.

cab

FĂ€rden gick till Notting Hill, dĂ€r Lena eller om hon hette Linda i sjĂ€lvklar stöddig stil svepte in pĂ„ femstjĂ€rniga The Dorchester pĂ„ Park Lane för afternoon tea ‘för Ă€r det nĂ„nting man inte fĂ„r missa nĂ€r man Ă€r i London sĂ„ Ă€r det just te’ fast jag skulle hellre sĂ€ga att The Dorchester ligger i exklusiva Mayfair och inte i Notting Hill.
Om jag vilket Gud förbjude och inte tror jag pÄ Gud heller skulle komma pÄ tanken att dricka aftenoon tea i London gjorde jag det hellre i fantastiska Palm Court pÄ The Ritz.

afternoontea

Det var det hela: sedan var det slut. Om Lena hade tagit mig med till Docklands eller Tate Modern ÀndÄ. The Staachi Gallery med verk av Damien Hirst och Tracey Emin.
PJ Hilton pÄ Cecil Court strax bredvid Leicester Square och Hatchards pÄ Picadilly dÀr jag kunde tillbringa mÄnga timmar medan jag letade efter gamla och nya böcker.

Om hon inte Àr inne pÄ littertaur- och konstgrejen kunde vÀl Lena Ätminstone ha bett mig hÀnga med till nÄgot sunkigt ölsjapp i Londons hamnkvarter för en pint och en flottig frityrkokt fisk med chips i tidningspapper.

fishnchips