this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Lika bra varje gÄng

Jag ska inte hĂ€r sĂ€ga nĂ„got elakt om all den vedervĂ€rdiga reklam som sköljer över tevetittaren i tid och allra mest i otid. Reklamen i TV4 Ă€r förstĂ„s sĂ€mst av all sĂ„dan smörja, men det Ă€r pĂ„ nĂ„got sĂ€tt alldeles logiskt. Det hör ihop med hela kanalens billiga ‘profil’. Men om ‘profilen’ suddas ut i röken frĂ„n Steffos cigarr och Ă„ngorna frĂ„n Frittes konjakskupa: vad blir det kvar nĂ€r det Ă€r slutrökt och urdrucket? Vad Ă„terstĂ„r nĂ€r kamerorna i fyrans studio slĂ€cks för sista gĂ„ngen? Aska pĂ„ golvet och en tombutelj som rullar sakta av och an under frukostbordet?
Men det finns en reklam i teve som jag tycker Àr bÀttre Àn nÀstan alla andra sÄdana ovÀlkomna avbrott i programmen. Det Àr en Maremmano-Abruzzese som sitter i ösregn och ser lite ledsen ut vid en lyktstolpe och med en liten yorkshireterrier som nÀstan inte syns dÀr han har sökt skydd under jÀtteherdehundens mage för att inte bli blöt. Jag vet inte vad denna reklam försöker sÀlja till mig. Det kunde vara vad som helst: allt frÄn barnmat och brandvarnare till motionsredskap och magnecyl. Funkar lika bra jÀmt.

Lika bra varje gÄng

I sÄ fall behövde vi kanske bara den reklamen i teve: det Àr bara att byta ut företagens namn varje gÄng den visas. Och sÄ kanske copywrita lite ibland för att fÄ det att stÀmma. Men bara mellan programmen. Aldrig mitt i. Och sÄ kunde varje annonsör vara med och betala för samma film. Skulle det bli billigare för alla dÄ?
SÄ slapp vi se den vansinnige Iprenmannen mer och kunde ICA Àntligen begrava den stackars Stig och hela hans hopplöst efterblivna gÀng i butiken? Skulle du köpa mjöl och mÄlarfÀrg av en femÄring som stÄr i en kundvagn och hojtar hysteriskt i falsett? Skulle du köpa nÄgonting alls av en femÄring? Det skulle inte jag.

OcksÄ snygg reklam. Men aldrig i teve