this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Lenny Lemur, om jag får be

Nu kommer Jonas Wahlström från Skansens ormbo släntrande in i Nyhetsmorgosn studio. Han har en geckoödla i fickan och en burk av plast under armen. Undrar vad Jonas har med sig i den?
Oj, där trollar Jonas fram en spindel från ingenstans. Men strunt i spindeln: nu vill jag veta vad för läbbig reptil Jonas har i sin burk. Jag är säker på att det är en orm eller liknande, för Jonas har alltid något obehagligt i bakfickan. Eller, som i det här fallet, i en burk av slagtålig plast och lämplig att förvara ett monster i.

Nu öppnar Jonas locket på burken. Det rör sig där innanför. Nu tittar ett litet huvud upp över burkens kant: en röd och svart och blekgul sak med iskalla ögon och en tunga som är delad på mitten.
En ormjävel från terrariet på Djurgården i Stockholm igen. Varför har Jonas alltid reptiler med sig när han hälsar på: finns det inga andra djur på Skansen?
Får jag be om en Jojje Järv och Lenny Lemur nästa gång?

Alltid välkommen hem till mig

Nu ska olyckan Saft på andra sidan studiobordet hålla i ormen, fast han absolut inte borde göra det: förra gången blev Saft biten av en annan liten lustig krabat från Jonas menageri.
Den r√∂da och svarta och blekgula vrider sig desperat i Safts ok√§nsliga h√§nder, och… POFF!! D√§r h√§nder det som m√•ste intr√§ffa n√§r Saft klappar sm√• djur: ormen s√§tter reptilsnabbt sina t√§nder i Safts v√§nstra tumme.
Saft grymtar och kvider: det syns en droppe blod på hans hand.
Hoppsan, säger Jonas. Vad gjorde du nu? Han som är så snäll, jag har aldrig sett den här mjölksnoken bita nån förut. Jag brukar använda honom när jag lär små barn att umgås med ormar: en utmärkt nybörjarorm. Du måste ha tagit alldeles för hårt i honom.
Men du hade tur ändå, för han är inte giftig.

Mjölksnok, tänker du och jag. Varför heter den så? Ormen är ju mest röd och svart: det finns ingenting hos den som påminner det minsta om mjölk.
Fast å andra sidan: det finns ju ingen egenskap hos en björk som motiverar att trädet skulle heta så heller.

Jag tycker att det √§r dags nu: Saft m√•ste f√• djurf√∂rbud omedelbart. Och intervjuf√∂rbud och dansf√∂rbud och meditationsf√∂rbud och f√§rskpotatisf√∂rbud och…

Lampropeltis triangulum:
med rätt att bita programledare