this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Lattjolajban i köket

I moderna mĂ€nniskors vardagliga liv Ă€r stort för det mesta bra – men störst Ă€r Ă€ndĂ„ inte alltid bĂ€st. NĂ€r det gĂ€ller bilar och teveapparater och behĂ„storlek Ă€r det bestĂ€mt bra ju större de Ă€r. Men nĂ€r det gĂ€ller mobiltelefoner och dambindor ska det visst vara sĂ„ litet att det nĂ€stan inte syns: ingen har Ă€nnu hört nĂ„gon fĂ„ uppskattning för att han har en jĂ€ttestor telefon i fickan.
Sanktbernhardshundar och sommarhus och segelbĂ„tar kan vara hur stora som helst – men ju mindre bubblor i champagnen, desto finare.
Störst Àr inte heller alltid vackert. Men det brukar inge respekt.

Allt som Ă€r stort Ă€r inte mĂ€ktigt i betydelsen ‘makt’. MĂ€ngd och kvalitet/prestanda Ă€r inte en garanti för förbrukarnas framgĂ„ng: aldrig har det getts ut sĂ„ mĂ„nga fĂ€rgglatt pĂ„kostade kokböcker och producerats sĂ„ mĂ„nga teveprogram dĂ€r det smörslungas schalottenlök och kanderas körsbĂ€r och styvstĂ€rkta kockar vĂ€ntar pĂ„ att ‘smöret ska tystna’ i exklusiva studiokök Ă€n nu.
Aldrig förut har bilarna vi kör varit snabbare och aldrig har det sĂ„lts fler fyrhjulsdrivna fordon att forcera vĂ€glös terrĂ€ng med. ÄndĂ„ har vi aldrig Ă€tit mer fĂ€rdiglagad snabbmat i vĂ„ra fina kök Ă€n i dag.
Aldrig har vi suttit lÀngre i bilköer. Men ingen har sett en BMW Z4 M Roadster stÄ stilla i till synes tyngdlösa annonser i teve. Och SUV-monstren rullar nÀstan bara pÄ stÀdernas gator.

Vilka pĂ„ teve Ă€r det som tror att alla som tittar genast rör ihop en ‘syndig’ semifreddo med Ă€ppelkompott toppad med riven choklad till efterrĂ€tt? Vem tror att varje tittare Ă„ker till Österlen nĂ€r han vill pröva en â€˜Ă€kta’ italiensk limoncello? NĂ€r ska de sluta lattja med mat i teve?

Matlagning pÄ tid: hÀr Àr det vÀtskekontroll