this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kockar utan stjärnor

Steffo är helt klart bortom sans och förstånd. Räddningslöst förlorad, kunde man också säga.

Dagens Nyhetsmorgon har inte hunnit börja i fjolliga fyran förrän Steffo sitter där och snorar och snörvlar i en flaska sherry. Han ska laga mat i dag: trattissoppa. Och i soppan ska det så klart vara sherry.
Själv brukar jag använda calvados i matlagningen. Jag tycker att sherry mest är för herrgårdsfröknar och gamla änkenåder. Jag tror att bögar gärna smakar sherry också.

Steffo flinar belåtet där han hukar bakom ett berg av trattkantareller på studiobordet. Skulle inte förvåna mig om han smuttar lite av sherryn också när han tror att ingen ser honom. Så där som Steffo brukar: ingen flaska sprit får lämnas odrucken när han har vägarna förbi. Allra bäst är om det är nån annan som står för notan.
Nej, för fan. Han har inte köpt kantarellerna själv heller. Kocken Fredrik Eriksson hälsade på och snackade långkok i går: då lämnade han kvar ett lass trattisar till den notoriske snåljåpen Steffo.

sherry

Sen kommer farbror Fritte vinglande med vinkorgen full av ännu fler buteljer. Han slår till hårt och skoningslöst och ska bjuda på något så påhittigt som vildsvinskorvpanna. Till desserten har Dykar-Jenny lovat att fixa marängsviss. Tänk om de vilda korvarna bränner vid och Jennys äggvita krackelerar!
Några korvar i en stekpanna eller gryta kanske och massor av sprit i en soppa och så det enklaste som finns: marängsviss. Vilka genier! Vilka mästermatlagare!

sviss

Kan de där fåntrattisarna inte hålla på och lattja med maten hemma i stället? Eller efteråt: när programmet är slut.