this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Upplagt för missförstånd

Jag vet inte hur jag ska säga det här, för du kommer aldrig att tro mig. Det är knappt att jag gör det själv. Men också i alla fall: jag tar risken.
Det satt en galen kvinna i SVT1 alldeles nyss och låtsades fira midommar med ett gäng av landets tråkigaste och mest genuint gråbeiga personer. Eftersom det skulle föreställa midsommar i Sverige fast programmet var inspelat för flera veckor sedan handlade det rätt mycket om sill och snaps och potatis förstås och Helan går, sjung hopp faderallanlej och den som inte helan tar han heller inte halvan får sjung hopp faderallanlej och halvvägs in i den mest kända av alla svenska sångtexter efter Hej, tomtegubbar säger kvinnan att hon i hela sitt liv har trott och håll i dig nu att texten handlar om det amerikanska komikerparet Helan och Halvan som syntes på bio på 20- och 30-talen. Jo, jag svär! Hon sa så! Inte bara en gång utan två! Det var fullständigt fasansfullt och jag har inte hämtat mig ännu. Det kommer att dröja till nästa vecka innan jag gör det. Minst.

Sedan antydde hon när potatisen kom på bordet att hon nog är släkt med Jonas Alströmer som ofta (felaktigt) utpekas som den som tidigast introducerade potatisen i Sverige, fast hans odlingar utanför Alingsås varken var först eller särskilt betydelsefulla. För att strax efteråt förneka ett sådant släktskap.