this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kanelbulle?

Det sitter en kvinna i TV4:s Nyhetsmorgon och rapporterar direkt frÄn BokmÀssan i Göteborg som inleds i dag. Hon sÀnder inslaget frÄn en mobiltelefon och dÀrför ser bilden ut som den gör: det vill sÀga helkass. Tanten i Göteborg, som jag lyckligtvis inte uppfattade namnet pÄ, inleder med: Hejsan svejsan. HÀr Àr det full rulle kanelbulle.
Kanelbulle?? I ett nyhetsprogram? Eller har jag sovit över en hel dag och hamnat mitt i Bolibompa?
I programmet presenteras Ă€ven författardebutanten Jan Wallentin vars första bok inte har kommit ut Ă€nnu men Ă€ndĂ„ Ă€r sĂ„ld för mĂ„nga miljoner till sexton lĂ€nder. Boken heter Strinbergs stjĂ€rna och handlar, tyckte jag mig förstĂ„, bland annat om nazismens ockultism. I intervjun talar Wallentin om Heinrich Himmler som han kallar “nazisternas andre man efter Hitler”. Men det var ju Hermann Göring som skulle eftertrĂ€da Adolf. Himmler var chef för SS och högste ansvarig för Nazitysklands koncentrations- och förintelselĂ€ger. Hur kan man tjĂ€na miljoner och bli sĂ„ld till förlag i sexton lĂ€nder om man inte vet skillnaden mellan Himmler och Göring? Författaren har varit nyhetsreporter pĂ„ bland annat TV4. DĂ„ förstĂ„r man.
Och den vansinnige Steffo meddelar stolt att han aldrig har haft vanliga löss utan nÄgot mycket finare: flatlöss. Var fan ska alltihop sluta?

Direkt frÄn BokmÀssan?