this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kan det vara hÄret?

Varför bygger de sÄ mycket konstigt i teve hela tiden? Snickrar? Och grÀver i jorden? I alla kanaler. NÀr Johnnie och Mattias i Room Service har gÄtt förbi med fogsvans och fÀrgpyts hemma hos nÄn stackare som aldrig fattar nÄgot ser det alltid vÀrre ut Àn det gjorde innan. En som heter Snickar-Matte hÀrjar med vinkeljÀrn och cirkelsÄg i en annan kanal. Han Àr nÀstan vÀrre ÀndÄ.
HÄller nÄgon du kÀnner pÄ sÄ dÀr: lÀgger om golvet varje helg och helkaklar köket och bygger en bastu varannan vecka? NÀr grÀvde du en brunn och anlade en ny trÀdgÄrd pÄ bakgÄrden senast? Blir orangeriet och duvslaget klara innan hösten? Hinner du inreda vinden och isolera taket och mura en ny skorsten före den första snön?
Lika bra att bygga en altan som Àr stor som en dansbana ocksÄ. NÀr man ÀndÄ hÄller pÄ. Och en rejÀl hundkoja av virket som blir över, för man vet aldrig om man kanske skaffar hund nÄgon gÄng.
Har du alla verktyg du behöver? Vet du vad en dĂ€xel Ă€r? Vad anvĂ€nder man en körnare till? Kan du skilja 3/4” brĂ€der frĂ„n 4/5”? KĂ€nner du till de fyra olika hĂ„llfasthetsklasserna för visuell sortering av barrtrĂ€? Annars fĂ„r du gĂ„ om kursen i Martins virkesskola.
Och alltid med kofoten och hammaren beredda under snickarskjortan. Man vet aldrig nÀr man snubblar över ett lÀmpligt renoveringsobjekt.
Hobbyhemmafixarnas översteprĂ€stinnor heter Lulu Carter och Karin MannerstĂ„l. Lulu kryper för det mesta runt pĂ„ alla fyra framför kameran för att teves mesta urringning kommer bĂ€st till sin rĂ€tt dĂ€rifrĂ„n medan hon lĂ„tsas ‘inreda’ nĂ„got. Det Ă€r alltid vĂ€ldigt mycket kuddar nĂ€r Lulu kryper omkring. Och Karin tillverkar smĂ„ kĂ€cka lampskĂ€rmar av Ă€ggskal nĂ€r hon inte klĂ€ttrar pĂ„ stegar lĂ€ngs vĂ€ggar eller klipper och klistrar i pappslöjden.
YrvÀdret Karin Àr rÀtt lattjo nÀr hon hÄller pÄ som mest och med det vansinniga hÄret alltid pÄ Ànda som om hon kom direkt ur torktumlaren till inspelningen. Hon har i alla fall lite humor och jag tror att Karin fattar att alltihop ÀndÄ bara Àr pÄ skoj. Men det gör inte alltid lika dödtrista supertönten Lulu. Hon tillhör de dÀr sjÀlvförhÀrligande fÄntrattarna pÄ TV4 som tror att teve bara Àr till för dem och inte för dem som tittar.
Jag har inte tÀnkt pÄ det förut. Men jag tror att jag gillar Karin lite grand. Kan det vara hÄret?
Lulu sÀger pÄ TV4:s hemsida att hon tror pÄ Gud och ber varje dag. Karin gillar att gÄ pÄ operan. Det smÀller lika högt som Àggskalen och hÄret. Heja, Karin!

Det hÀnger pÄ hÄret