this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Jo men, kultur är ju så tråkigt

Det här kan väl inte vara möjligt? Att landets kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth syntes bland publiken i Let’s dance för någon vecka sedan?

Det är en jag känner som säger det. Men det tror jag inte på. Landets kulturminister ska inte ränna på barnprogram och dårhusmässiga underhållningsprogram i kommersiella tevekanaler.

Kulturministern ska synas bland publiken på Operan och Dramaten och Teater Brunnsgatan Fyra. På Moderna och Fotografiska och Arkitektturmuseet. I Konserthuset och på litterära kabaréer. Sådana ställen.
Annars ska kulturministern lämna in sitt paserkort till regeringskansliet och stanna hemma.

Fast jag kanske borde reservera mig för Moderna museet. Där var det något med en tårta som föreställde en naken svart kvinna och en vagina och en tårtspade och ett fat lägga vaginan på när Lena var där senast.
Nå, då kan hon gå på Sjöhistoriska och Nationalmuseum i stället.

Ja, jag vet. Det finns sådana institutioner utanför Stockholm också. Självklart ska Lena hälsa på där också. Mycket mer än hon gör.
Just det: vad gör Lena? Egentligen? Vad har hon uträttat under snart sex år som kulturminister? Nohting I know of.

Men de kanske inte lockar lika mycket som TV4:s hejdundrande efterfestpartaj efter varje dansprogram?
Gratis sprit och en massa berusade människor att mingla och vingla med som knappt kan kallas kvartskändisar ens. Och garanterat inga nakna negresser i form av bedrägliga bakverk.