this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Jag vill inte ha mer mat!

Just nĂ€r jag hoppades att det skulle vara slut, over with: dĂ„ börjar det om! Ännu mera mat i rutan. TV4 Ă€r vĂ€rst, som vanligt. De spelar in en radda Idol-program igen. Fast i köket. DĂ€r ett gĂ€ng matglada hemmakockar ska tĂ€vla mot varandra överallt i landet för att slutligen drabba samman i en helt avgörande kockduell pĂ„ liv och död. Gissningsvis i Globen eller pĂ„ Cirkus i Stockholm.
Det ska vara en sÄdan dÀr jury ocksÄ som i riktiga Idol: tre elaka kockjÀvlar som ska drÀnka de tÀvlande inte i soja och bearnaise utan i invektiv och varjehanda oförskÀmdheter. Vuxenmobbning bland kastruller och karotter pÄ bÀsta sÀndningstid: hur himla hÀftigt som helst.
Idiotprogrammet ska heta Sveriges mĂ€sterkock – bara en sĂ„dan sak! – och kommer att sĂ€ndas i vĂ„r. De tre som ska mobba mest Ă€r den stĂ€ndigt dumdryge Leif Mannerström och kockclownen Per Morberg. Jag tror att bĂ„da har en… hur ska jag sĂ€ga? nĂ€stan naturlig fallenhet för sitt uppdrag. Och sĂ„ den dĂ€r lille frĂ„n Uppsala som alltid har ungarna med sig vart han gĂ„r: AĂŻoli eller nĂ„got, tror jag att han heter. Han kan sĂ€kert ocksĂ„ vara rent förfĂ€rligt elak om han har tvĂ„ stadiga boys bakom ryggen. SĂ„dana fasoner sitter alltid som gjutna i fyran: kanalen som osar av svettig beskĂ€ftighet.
Nu behöver grabbarna bara sĂ€tta sig ner och glo pĂ„ gamla inspelningar med Fuckin’ Gordon, sĂ„ ska de snart vara i toppform för att skĂ€lla ut stackars Nisse frĂ„n NĂ€ssjö nĂ€r sĂ„sen skĂ€r sig och hans sufflĂ© sjunker ihop med ett sorgset ‘pfuitt’ som hörs i varenda teve frĂ„n KĂ„seberga till Karesuando.

RÀtt rustad för kockduell i rutan

Du som Àr extra stryktÄlig och tror att du kan laga mat i teve bÀttre Àn nÄgon annan: anmÀl dig till masterchef@meterfilm.se. Glöm inte att bifoga foto pÄ dig sjÀlv, sÄ att TV4 inte stÄr dÀr med Ringaren i Notre-Dame nÀr det ska brassas kÀk i rutan. Du ska ocksÄ uppge vilken som Àr din favoritkock i teve. Om du vÀljer nÄgon ur juryn kan det hÀnda att du ligger lite bÀttre till Àn dina medtÀvlare redan frÄn början.
En sak till bara: finns det inga kvinnor som kan laga mat och gillar att vara elaka i köket? Jag tror att Tina kan skÀlla ut varje klantskalle med besked som förvÀxlar spiskummin med spetskÄl.

Skenet bedrar