this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Jag: en folkföraktare?

Om man innerligt avskyr Melodifestivalen och allt uselt den stĂ„r för och om man blir illamĂ„ende av dansbandskamp och dansbandsmusik… varför blir man omedelbart betraktad som en snobb dĂ„: en mĂ€nniska som föraktar underhĂ„llning, en sĂ„dan dĂ€r som föraktar ‘vanligt folk’. En folkföraktare?
Det Ă€r ju befĂ€ngt. Jag kan vĂ€l tycka om underhĂ„llning i alla fall. Och ‘folk’ med. Även om jag inte gillar dansband och schlagertĂ€vlingar. Det finns ju bra underhĂ„llning ocksĂ„. Eller gör det inte: Ă€r allting bara FörkvĂ€ll och Let’s dance och Diggiloo? Och sĂ„dana dĂ€r program dĂ€r de dummaste ska svara pĂ„ nĂ„gra enkla frĂ„gor och vinna jĂ€ttemycket pengar.
Men ingen borde fÄ gÄ hem frÄn Vill du bli miljonÀr med 500 000 kronor som inte vet att huvudstaden i Nigeria heter Lagos och att nejonöga Àr en fisk och inte en fÄgel. Och sÄ alla knÀppskallar de tÀvlande ringer upp mitt i programmet för att fÄ hjÀlp med svaret. De kan ju aldrig nÄgot heller. En gÄng hörde jag en som trodde att valutan i Norge heter floriner. Och dÄ svarar han i studion det!
Herregud, en annan gÄng var det en snilleblixt som inte visste vad Sveriges statsminister heter. Jag tror inte att den som har snickrat ihop frÄgorna pÄ TV4 vet det heller. Som Kroniker i ettan: osmartare Àn en femteklassare.
Det vet mitt yngsta barnbarn. Hon gÄr inte i femman: hon Àr fem Är.

FĂ„gel, fisk eller mitt emellan?

Var kommer alla idioter som tÀvlar i teve ifrÄn? Och varför mÄste dessa personer visa upp sin monumentala okunskap för alla som tittar? Borde de inte visa mÀnniskor i teve som kan nÄgot i stÀllet: sÄdana som har nÄgonting att sÀga?
NÄgra borde vÀl ÀndÄ finnas som har det? Jag vet att sÄdana mÀnniskor finns.

Vet vad hon sĂ€ger – och varför