this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ingen Àlskar dansband

PĂ„ SVT körde de dansbandskampen med Petter Setter i höstas. Han sĂ€ger att alla ÀÀÀlskar dansband. Men dĂ„ ljuger Setter. Ingen Ă€lskar dansband. Inte han heller. Det gĂ„r inte: det Ă€r emot naturen. DĂ„ kunde man lika gĂ€rna Ă€lska en… gĂ€rdsgĂ„rdsstör. Och Bingolotto.
Men Setter mÄste sÀga sÄ. Annars hade Setter inte fÄtt jobbet och alla miljonerna som följer med. Det var förresten han sjÀlv som kom pÄ idén om att ha en dansbandstÀvling i rutan. Setter bÄde producerar och programleder. Jag tror att Setter Àr en riktig rufflare.
Musik för fulla 40-Äringar pÄ landsbygden. De som tror att de gillar dansbandsmusik brukar gilla Kikki Danielsson och Bra vibrationer ocksÄ. Jacob Dahlin och Annika Hagström med Tredje gÄngen gillt. Har du glömt den? Tur för dig. Lille Gerhard och HallÄ, du gamle indian.
Thomas Ledin. “Med en glass i min mun och med sandaler av plast gĂ„r jag i solen och tĂ€nker pĂ„ dig.” Sjukt dĂ„ligt.
En gĂ„ng för inte sĂ„ lĂ€nge sen fanns det en lĂ€skig lĂ„t om nĂ„gon som hade köpt en tröja ocksĂ„. Eller inte köpt? Tommy Nilsson: “FĂ„r jag komma in nĂ€r du öppnar dig som en vildros? Kan du visa mig runt i ditt vackra land en stund?” Herregud.
TĂ€nk vad roligt det hade varit om nĂ„gon som hatade dansband ledde programmet i stĂ€llet. “Vad fan? Kan ni bara tre ackord? Och de dĂ€r löjliga klĂ€derna ni har pĂ„ er? Har ni köpt dem pĂ„ Buttericks? Eller Ă€r det era morsor som har sytt dem? Är de blinda, allihop? Ni ser ju ut som pajaser pĂ„ ett ambulerande tivoli. Spelar ni likadant ocksĂ„?”
Den personen kunde jag vara. En miljon i gage varje gĂ„ng jag öppnar munnen. “HĂ„ll för öronen nu, alla som tittar. SĂ„ slipper ni höra en av de uslaste orkestrar som nĂ„nsin har funnits: Berit med Kurt-Börjez. Om ni blundar slipper ni se ocksĂ„. Och sĂ„ inga applĂ„der efterĂ„t, tack. Fast det Ă€r tillĂ„tet att kasta tomater.”
Dansband: bland det vÀrsta som finns. Hör hemma i musikens lingonserie.

Lirar i lingonserien