this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Inga krusiduller eller Bra att veta

Nu berĂ€ttar Barbara Bunke för Jeppe i TV4:s Nyhetsmorgon lördag vad man ska skriva pĂ„ inbjudningskorten nĂ€r det Ă€r fest pĂ„ gĂ„ng. Barbara Ă€r ‘papperskreatör’, vad det nu kan vara mer exakt? Tillverkar hon papper: har Barbara rent av en egen pappersfabrik? Tarzan-Wahlberg stĂ„r bredvid och sufflerar. Hon Ă€r lika stĂ€ndig i fyran numera som författaren och… författaren.
Det Ă€r bra att man talar om vem det Ă€r som bjuder, sĂ€ger Tarzan. Å fan, det hade jag aldrig tĂ€nkt pĂ„. Och vad man ska ha pĂ„ sig, flikar Barbara in. Duger det om man har… klĂ€der pĂ„?
Vet du nĂ€r du ska ‘osa’? Ja, svara alltsĂ„. Det fattar till och med jag. Men jag fĂ„r nte glömma att tala om var och nĂ€r jag dukar upp till partaj. Annars funkar det inte. SĂ€ger Barbara och Tarzan i munnen pĂ„ varandra.
Numera hÀnder det att man skriver pÄ kortet att man gÀrna mottar ett litet bidrag till festen ocksÄ, hör jag nÄgon sÀga frÄn teven snett bakom mig. Det Àr ganska nytt: det gjorde man aldrig förr. Jag tror att det Àr Tarzan som pratar. Eller Barbara?
VadÄ? Det Àr inte alls nytt. Detta har förekommit i vÄrt land sedan urminnes tider. Bara det att inbjudningskortet Ànnu inte var uppfunnet i det gamla Bondesverige. Kallades knytkalas.
FĂ„r jag ta en kompis med? Min ‘sekreterare’ kanske? I stĂ€llet för min fru. Eller hunden? Om jag varken Ă€r gift eller har sekreterare.
Jag brukar skippa det dÀr med snitsigt papper frÄn Japan och lÀgger ogÀrna ut pengar pÄ dyra frimÀrken. Jag skickar ett SMS, rÀtt och slÀtt: Tjena, har du lust att komma över pÄ en vinare och kanske lite annat ocksÄ? Rakt pÄ bara: inga krusiduller.
Om jag ville bjuda dig: mĂ„ste du ha ett specialdesignat kort av sĂ€rskilt exklusivt papper dĂ„? Kommer du inte annars? Ålrejt, dĂ„ fĂ„r jag vĂ€l festa sjĂ€lv. Jag och min hund och Ture T.
Om du Àndrar dig kan du komma i alla fall. Utan kort och SMS. Om du tar med dig en kruka rött kanske vi ocksÄ kan knyta ihop vÄrt kalas?