this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

In the hands of the Devil

TV4:s frankrikekorrespondent Elisabet Frerot säger i Nyhetsmorgon att François Hollande är Frankrieks minst populäre president just nu. Finns det fler?

Vilda Tilda kvittrar och fnittrar förtjust och fyller i: Jag tillstår gärna att jag inte är alldeles inkörd på fransk inrikespolitik. Det behöver hon inte upplysa tittarna om: det har vi vetat hela tiden!
Och varför i helvete är allting så himla gulligt och hysteriskt roligt fnissfniss fnitterfnitter varje gång idioten öppnar munnen? Så där håller ju ingen annan människa på! Eller är Tilda bara helt och hållet bakom flötet?

Varför inbillar sig Tilda varje morgon och förmodligen alltid annars också att hon är någon sorts advocatus diaboli? Vet hon vad ett sådant uppdrag innebär? Förmodligen inte. När ställde Tilda en kritisk fråga senast? Det har aldrig hänt och kommer aldrig att inträffa!
Är allting lika uunderbaaart! i Tildas låtsasvärld? En falskare och mer obehagligt tillgjord människa är svår att föreställa sig!

Djävulens advokat är en skämtsam beteckning för den promotor fidei aka ‘trons befrämjare’ inom romersk-katolska kyrkan som vid beatifikations- och kanonisationsprocesser har till uppgift att kritiskt granska kandidatens kvalifikationer, så att ingen som inte har förtjänat det blir helgonförklarad av misstag.

advokat1

advokat2