this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I stället för schäslongen

Jag vill inte att någonting ska handla om mig, säger en alltid ödmjuk vilda Tilda i Aftonblaskan. Varför säger hon så? När allting hon tar i handlar bara om henne.
Hon säger att hon har blivit erbjuden ett alldels eget skitsnackarprogram (kallas talkshow på televisionens ascoola internjargong) i TV4 men har tackat nej av ovanstående skäl.

Ändå basunerade Tilda så sent som häromdan ut i direktsändning att hon fyller år den 14 november. På det att ingen tittare ska missa denna himlastormande händelse. Det är bara två månader dit, men det skadar inte att vara ute i tid.
Och det är bara Tilda i hela världen som fyller år: det gör ingen annan. Men om drakar funnes, hade draken också haft en farmor. Då hade draken också fyllt år.

dragon2

Sedan kryper det fram: Tilda har fegat ur. Fallet skulle bli högre för mig om det inte går bra, förtydligar hon. Varför ‘fallet’ skulle bli högre för Tilda än för någon annan framgår inte.
Från högre höjd än Steffo kan ingen ändå falla. Han måste vara gjord av guttaperka, för han faller varje gång han öppnar munnen.

Tilda har fullt upp i alla fall. Med Nyhetsmorgon och ett program där jag tror att människor bakar i kapp. Hör här: När någon står där med en deg som vägrar jäsa och blir stressad, så öppnar de ofta upp och berättar om sina liv.
Som på terapeutens divan? Nu måste omedelbart alla blivande psykoanalytiker lära sig baka: annars öppnar patienterna inte upp sig och berättar om sina liv.

Folk bryter ihop, gråter och bränner sig på spisar. Det är väldigt roligt, säger Tilda också. Jag tror att det är tur att Tilda inte får något eget pratprogram.

bakverk