this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I bara skjortÀrmarna

Programledare Saft ger heller aldrig upp. Olyckligtvis.
I dag ska olyckan blindtesta kaffe i TV4:s Nyhetsmorgon. Ihop med den dÀr Lill-Babstjejen som för det mesta hÄller honom sÀllskap i studion.
Det kan aldrig gÄ bra, för det gör det aldrig nÀr Saft Àr i farten. Varför mÄste han hÄlla pÄ och larva sig i rutan hela tiden?
Programmet heter Nyhetsmorgon och man undrar alltmer varför. Vad Ă€r det för ‘nyheter’ nĂ€r Saft stĂ€ndigt gör bort sig i direktsĂ€ndning? I gĂ„r trasslade han in sig i sina lika barnsliga som okunniga kommentarer om amerikansk klĂ€ddesign och strax ska Saft sörpla ur olika smĂ„ koppar och försöka skilja en cappuccino chiaro frĂ„n en caffĂš freddo och en macchiato frĂ„n en ristretto.
Det kan bara gÄ pÄ ett sÀtt varje gÄng ett blindstyre blindtestar: ett magplask i TV4:s snatterdamm.

Safts tonfall Àr lika besvÀrande som hans mimik och obehagliga kroppssprÄk. Eller borde jag sÀga groteska grimaser och huvudlösa handviftande? Saft pratar pÄ ett sÀtt som ingen annan gör: hans betoningar hamnar alltid pÄ fel stavelse och hans satsmelodi kan jÀmföras med gnisslet frÄn en rostig jÀrndörr som ingen har öppnat pÄ tio Är.
Saft tror att han lÄter kraftfull och imposant nÀr han lÀgger pannan i lika djupa veck som herr SÄphal pÄ samma kanal och ser lika tillgjort bekymrad ut som han varje gÄng nÄgot ska utredas och förklaras eller nÄgon stackare som har shanghajats till studion för att korsförhöras och kölhalas i direktsÀndning.
I sjĂ€lva verket Ă€r Saft ingenting annat Ă€n en billig parodi pĂ„… sig sjĂ€lv.

ApropÄ modeexperten och trendoraklet frÄn i gÄr: i dag kör Saft lite lagom avspÀnt i bara skjortÀrmarna och Àr helt och hÄllet röd. Lingonsaftröd.