this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hur smakar det?

Ut frÄn köket kommer fantasifulla men harmoniska symfonier av smak och form. Ta tartaren pÄ pilgrimsmussla. Varsamt tillagad, med ljuv smak av hav som bryter av mot Àggulans rundhet.
Samma med den halstrade anklevern, vars feta, jordiga smaker bryts av perfekt med hasselnötskrokant och nektariner.
GrÀsanden med kastanjkrÀm Àr fyllig och len. Dilammet, som serveras vackert rosa, ingÄr ett lyckat Àktenskap med blomkÄlspuré och konfiterad vitlök, och de rena finlemmade smakerna hos slÀtvaren med jordÀrtskocka och champagnebrÀsserad svartrot fÄr oss att smacka belÄtet.
Den tryffelfÀrserade vakteln Àr betydligt mer subtil Àn den romerska dekadens vi förestÀllt oss. Kanske kunde tryffeln fÄ spela en större roll?
CrÚme brûléen med en hint av viol Àr ren och skÀr lycka. Chokladganachen med björnbÀrssorbet har fin balans mellan sötma och fruktighet.

Aftonbladets SmakrĂ„d har hittat en ny favoritkrog i Stockholm. Men varför mĂ„ste alla som uttalar sig om mat skriva pĂ„ samma styltiga sĂ€tt? Det blir rĂ€tt enahanda och… ja, till och med lite torftigt till slut att lĂ€sa om kulinariska â€˜Ă€ktenskap’ och ‘symfonier’ och om smaker som ‘bryts av’ och rent av Ă€r ‘finlemmade’ dĂ€r de ‘balanserar’ fint pĂ„ SmakrĂ„dets smaklökar som helt sĂ€kert mĂ„ste kallas ‘förfinade’.

Lika ointressant och meningslöst som nÀr farbror Fritte provar viner med Steffo i TV4:s Nyhetsmorgon pÄ fredagarna och pÄ en förfÀrligt knarrig och tillgjord skÄnska utbrister att vinet han just tar en rejÀl slurk av erinrar om sommarlov och barkbÄtar i bÀcken med smak och doft av ekorrens sprÄng mellan tvÄ grenar.

SÄ dÀr stÄr aldrig jag och filosoferar över hamburgaren frÄn gatuköket pÄ torget dÀr jag bor och ur ölen pÄ pizzerian bredvid hoppar aldrig ekorrn pÄ tallegren som i Alice Tegnérs visa frÄn 1892.

Med smak av riktigt vin?