this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hur man inte ska göra

I Nyhetsmorgon söndag i TV4 sitter just nu en “relationsexpertpanel” och svarar pĂ„ tittarnas frĂ„gor. Dagens Ă€mne Ă€r Vad irriterar du dig mest pĂ„? Du vet: toalettsitsen. Hatten till tandkrĂ€mstuben. Luddet i torktumlaren. Osten med skidbacken. SĂ„dana saker. Som alla mĂ€nniskor gnĂ€ller över hela tiden.
‘Experterna’ i tevestudion Ă€r en deltagare i jĂ€ttefloppen KĂ€ndisdjungeln med talfel. En före detta polis och dokusĂ„padeltagare som gift sig med en stenrik deckarförfattrinna och dĂ€rför har kunnat ge polisjobbet pĂ„ bĂ„ten och vara ‘pappledig’ pĂ„ heltid. Och sĂ„ en som kallar sig ‘samhĂ€llsentreprenör’ och ger ut en tidning som heter Babydays.

Numera mest utan mössa

Jag kunde sitta i den dÀr panelen i stÀllet för de dÀr tre lÄtsasexperterna som alltid lika hopplöst knasiga fyran har slÀppt lösa. Ensam. Det finns nÀstan ingen som kan uttala sig med större tvÀrsÀkerhet om relationer Àn jag. Visserligen bara om sÄdana som alltid kraschar. Men det Àr nÀstan viktigare att veta sÄdant Àn att tala om hur man ska göra för att fÄ en relation att fungera. Det blir alltid fel i alla fall. DÄ Àr det mycket bÀttre att fÄ reda pÄ hur man i n t e ska bete sig i en relation. Jag Àr ett levande bevis pÄ att om tittarna följer mina rÄd och anvisningar kommer deras relation aldrig att krackelera.