this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hör du mig, Långben?

Varför kallar sig alla som är med i teve för komiker i dag? När ingen av dem är det? Tråkigast just nu är en som heter David Batra och cirka 25 döddansare till i rutan. Babben: hur rolig är hon?
Bredvid dessa töntar framstår sådana genuina tråkmånsar som K-G Bergström och Bengt Magnusson och Kattis Ahlström som rent av ståuppstjärnor. Fast de mest sitter ner.
Bengan: vad har han gjort för något som är värt att minnas? Han satt i samma soffa i samma tevestudio i tio år med en tant som försöker se ut som 17 fast hon är 57 och småpratade om ingenting alls. Sedan har han varit programledare för ett av tidernas långsammaste frågeprogram i teve och emellanåt läst nyheter innantill från en text som rullar sakta ovanför kameran.
Jag kan också läsa och ingen pratar lika obesvärat om ingenting som jag.
– Hur blir vädret, Knatte? Blev det några mål i går, Fnatte? Och nu över till vår stjärnreporter Långben direkt från påskgummornas pyssel på Skansen. [En keps och en jättestor halsduk syns i bild. Men det är tyst i rutan.] Hör du mig, Långben?
– Ja, fast dåligt. Det är ju lite långt bort. [Knastrar halsduken tillbaka med samma dramatiska satellitfördröjning som om han befann sig i oljekatastrofens Louisiana eller jordbävningens Haiti.]
– Ja, det är det här som är tjusningen med teve när det är direktsändning. Att man aldrig vet vad som kan hända. Bengan ser ut som om han just har satt sig på ett häftstift.
– Nu ska farmor Anka skrapa Triss. Och sedan blir det reklam, hörru Tjatte.
Varpå fyrans ekonomireporter börjar prata fallande börskurser och stadigt stigande bankbonusar. Stort?

Trisskrapare från Töreboda