this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hellre Colette än Jörgen

På tisdag får Uppsala en ny tevekanal: 24.UNT. Eller 24UNT. Det är oklart, trots en omfattande reklambilaga i dagens lokaltidning. Kanalen kommer att sända en ‘slinga’ som är tjugo minuter lång om och om igen sju dagar i veckan. Det blir tre varv i timmen och sjuttitvå på ett dygn. Femhundrafyra varv i veckan och tjugosextusentvåhundraåttio på ett år.
Tio minuter består av lokala nyheter, två minuter är lokalt väder och sex minuter ‘program’ som jag förstår också är lokala. Däremellan sänds reklam. Lokal, så klart.
Jag har för mig att vi hade något sådant där i Uppsala för många år sedan. Hur kass som helst redan då. Det var någon som hette Knudtzon och stavade sitt namn så där konstigt också. Han körde i egen regi med egen kanal som visade meningslösa stillbilder från Uppsala dygnet runt. Och så var det en liten gubbe med slips och mustasch som satt framför en bokhylla och pratade lite lätt och ledigt med Knudtzon om hur viktigt det är med kultur. Jaha? Och än sen??
Vem är det som har hittat på att börja om med det där nu? När vi redan har TV4 Uppsala och SVT:s ABC-Nytt. Jo, det är Upsala Nya Tidning: UNT.
Chefen för 24.UNT eller 24UNT heter Jörgen Cavelind och jobbade på TV4 Uppland förut. Fast då hette han Andersson och hade teves fulaste frisyr. Han kanske har gift sig sedan dess?

Colette van Luik i ABC duger gott åt mig
Snyggare att se på än Jörgen också