this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

He was a bold man who first eat an oyster

Förra veckan undrade Dykar-Jenny i TV4:s Nyhetsmorgon hur länge musslorna ska koka innan de är färdiga. Det var just ingen höjdare.
I dag är det nyårsafton och då är det ostron på frukostbordet i studion. Ingen jävla pölsa och stångkorv när Jenny ska dinera samtidigt som alla andra äter frukost.
“Åh, jag ska bli bjuden på ostron i kväll! Men jag vet inte hur man gör. Nu ska jag passa på att lära mig!”
Har Jenny aldrig ätit ett ostron? Det verkar ju inte klokt, har inte varje människa gjort det? Och nu står det en ostrongubbe där i studion med sitt redskap: han ska öppna de skrovliga skaldjuren. Jenny tittar med ögon som biljardbollar. Tror hon att det är hon som ska öppna ostronen hon ska äta senare i dag också?
Det tror inte jag. Jag kan rent av lova att Jenny inte behöver sitta där vid supébordet i kväll med en ostronkniv i ena handen och en handske av metallänkar på den andra. Ostronen öppnades hos Lisa Elmqvist innan de lämnade Östermalms saluhall i Stockholm. Eller om de är hämtade hos Melanders Fisk i Söderhallen?

Ingenting för Bimbo blondin

PS. Rubriken är hämtad ur Jonathan Swifts Polite Conversations, Dialogue ii, från 1738: Han som först åt ett ostron var en modig man. Fast ostron har ätits så länge människan har funnits. DS.