this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Gör som jag gör!

Skådespelaren Benny Haag slutade dricka sprit för åtta år sedan och har mått toppen varje sekund efteråt. Säger han. Nu sitter före detta fyllbulten Benny i TV4:s Nyhetsmorgon och propagerar för att du och jag ska sluta också. På det sättet påminner Benny om författaren som också är alkoholist, fast även han för tillfället en nykter sådan. Dessa reformerade och ogenerösa personer tål inte att andra gör det de själva inte klarar av att hantera. Det gör sådana personer sällan.
Författaren är religiös också. Och är därför ständigt förbannad för att inte alla andra är det. Förr spottade författaren på familjen. Nu har han en egen och föraktar alla som lever utan.
Fånigare människor är svåra att finna. Knappast några som är ynkligare heller. Jag hade gärna sluppit säga detta. Men det kan inte hjälpas: jag litar inte på sådana personer. Jag tror inte på vad de säger.
Benny är glad för att Tommy Körberg och Mikael Persbrandt säger i teve att det är dumt att dricka. Körberg? Och Persbrandt?? Man tror att öronen ska trilla när som helst.
Och alltihop i fyran: fullare kanal finns inte. Där dricker de jämt. Programledarna mest.

Mår mycket bättre nu

Och så ska Saft och en fjortonåring i studion hälpas åt att lägga ett salladsblad på ett knäckebröd. Det låter inte som ‘världens tuffaste jobb’ men går klockrent åt helvete ändå: fjortisen tror att man ska tömma hela flaskan med olivolja över. Splash! Så var det salladsbladet sabbat.