this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Gaffeln ner!

I dag blir det lyxmiddag i TV4: Steffo ska direktĂ€ta “Sveriges exklusivaste kött” i Nyhetsmorgon. Det Ă€r “vĂ€rldens bĂ€ste kock” Mathias Dahlgren som bjuder pĂ„ en “guldkantad meny” redan före klockan nio pĂ„ morgonen.
Det exklusiva kött som Steffo ska Àta Àr ocksÄ vÀrldens dyraste: den japanska wagyubiffen som tidigare kallades kobebiff men bara fÄr heta sÄ om köttet har producerats i Kobedistriktet i Japan.
Rasen som man gör kobebiff av heter Wagyu och den föds numera upp i Sverige pÄ en gÄrd utanför VÀstervik. Djuren har avlats fram genom att embryon frÄn Japan har överförts till svenska surrogatkossor och köttet kÀnns igen pÄ sin karakteristiska marmorering.
Det sÀgs att wagyudjuren fÄr massage och lyssnar till klassisk musik medan de dricker öl för att köttet ska bli mörare och godare Àn allt annat kött.

VÀrldens bÀsta kock serverar vÀrldens dyraste biff och det Àr vÀrldens billigaste Steffo som ska smaka: ett kilo entrecÎte eller ryggfilé kan kosta upp till 12 000 kronor för ett kilo och sedan sjunker priset i en fallande skala ner till cirka tusenlappen för köttfÀrsen.
Det sĂ€ger sig sjĂ€lvt att det Ă€r entrecĂŽten och inte köttfĂ€rsen Steffo ska Ă€ta till middag i dag pĂ„ morgonen. Steffo tycker att “alla borde kosta pĂ„ sig en riktig köttbit nĂ„gon gĂ„ng”. Ska han stĂ„ dĂ€r och sĂ€ga som aldrig betalar nĂ€r han Ă€ter.

Jag utlovade i tisdags att Steffo skulle Àta nyplockade svenska jordgubbar för 1 020 kronor kilot i dag, men det var innan jag hade hört om wagyubiffen: varför Àta för futtiga tusen kronor nÀr man kan kÀka gratis för tolv gÄnger sÄ mycket?
Det blir nog svindyra gubbar till Steffo en annan gÄng i stÀllet.

Diggar Mozart och massage och Mariestads