this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Forward to the past in Gothenburg

De sĂ€ger pĂ„ nyheterna i TV4 och det stĂ„r i tidningen ocksĂ„ att patienterna pĂ„ Östra sjukhuset i Göteborg har fĂ„tt varsitt kastrullock med tillhörande sked av personalen. Vet du vad patienterna ska göra med kökstillbehören?
De ska ha locket och skeden att slĂ„ larm med om de skulle fĂ„ magknip eller nageltrĂ„ng och kanske i hĂ€ndelse av brand. Östra sjukhuset sĂ€ger att det inte har rĂ„d att skaffa riktiga larm till alla.
Det kan vÀl inte vara sant? Vafan?! Vi lever Är 2011 nu. Före Kristus. Inte efter.

Jag hoppas Ă€ndĂ„ att ‘skeden’ Ă€r en trĂ€slev. Annars rĂ€knas det inte: bara trĂ€slev duger nĂ€r det ska bankas pĂ„ kastrullock. Det vet jag bestĂ€mt, för det gjorde jag ocksĂ„ ofta pĂ„ den tiden jag Ă€nnu inte kunde gĂ„.

Skarpt lÀge: larmet gÄr pÄ lÄngvÄrden

Sedan pratar de i Nyhetsmorgon om chefskurser. Det Ă€r Steffo och Dykar-Jenny som pladdrar inifrĂ„n varsin nattmössa, sĂ„ det Ă€r svĂ„rt att uppfatta vad de sĂ€ger, men sĂ„ mycket förstod jag att chefskurser Ă€r till för… chefer.
Jag har alltid tidigare trott att man gick kurs först – en chefskurs – och blev chef efterĂ„t. Men sĂ„ Ă€r det alltsĂ„ inte: det Ă€r precis tvĂ€rtom i stĂ€llet.
Men jag förstÄr inte i alla fall: vad Àr det för mening att utnÀmna nÄgon till chef för att sedan, nÀr man upptÀcker att personen Àr totalt inkompetent för sin nya befattning, skicka i vÀg klantskallen pÄ en kurs tillsammans med andra helt och hÄllet misslyckade likadana pellejönsar?

Up yours and your MC too!

PS. MC stands for Management Course, not motorcycle. DS.