this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fisk i fyran

Förut Ät programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon bara middag pÄ morgonen nÀr det var fredag. Nu Àter de hela tiden. Middag, som alltid. Klockan nio. PÄ morgonen. Det hela Àr egentligen mycket mÀrkligt: vem vill ha pilgrimsmusslor och tryffel vid den tiden pÄ dagen varje fredag.
Det Àr det nog bara Steffo som vill. Och praon i lÀckegommarnas bataljon av giriga gratisÀtare: A Saft. Men han stÄr pÄ tillvÀxt Ànnu: Saft har inte lyckats trÀnga sig fram till fredagarnas lyxÀtarfrosserier pÄ fredagar. Saft fÄr Àta lite enklare middag pÄ morgonen mÄndag till onsdag. Han tuggar mest ihop med henne som har Barbro frÄn JÀrvsö till mamma.
I dag ska Saft fÄ fiskgryta med saffran och curry och lite musslor. Det Àr Freddie frÄn LÄngbro som hÀlsar pÄ i fyrans studiokök. Hoppas att Saft inte stoppar nÀsan för djupt i grytan: dÄ kan det lÀtt hÀnda en olycka dÀr vid spisen. Och sÄ Àr det rÀtt obehagligt att alltid se Saft med sina klÄfingrar överallt i maten. Jag slÄr vad om att han sörplar nÀr han Àter ocksÄ. Det fÄr man bara göra i Japan nÀr man Àter soppa annars: dÀr anses det till och med fint att göra sÄ.
SÄ dÀr hÄller inga andra mÀnniskor jag kÀnner pÄ i köket. Skulle vara Steffo dÄ, men honom ser jag som tur Àr bara i rutan.

FÄr konkurrens i köket

Medan jag skriver det hÀr snackas det gryta i rutan. Eller soppa. Saft till Freddie: Men det gÄr ju bra att spara det som blir över till i morgon ocksÄ. Freddie till Saft: Nej, det ska man absolut inte göra. Den hÀr grytan ska man Àta direkt.
Det förstÄr ju du ocksÄ att kvastskaftet Saft har en lÄng vÀg att vandra Ànnu till fyrans morgonmiddagsbord pÄ fredagarna.