this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Finns det inga bagare mer?

NĂ„gon som heter Ann Söderlund “var 23 nĂ€r hon förlorade sin mor” och ska berĂ€tta om “sin sorg” för Saft och Dykar-Jenny i TV4:s Nyhetsmorgon i dag.
SjÀlv var jag 21 nÀr samma sak intrÀffade i mitt liv, och mÀngder av mÀnniskor har varit yngre ÀndÄ. Men vi prostituerar oss inte i en tevestudio för det mÄnga Är senare. Vilket inte hindrar att vi kan vara ledsna över döden och ditten och datten ocksÄ ibland.
Ann Söderlund? Vem Àr det? Vad har hon Ästadkommit? Vad vet Söderlund om livet som ingen annan vet? Eller Àr hon bara en annan trist och trÄkig kÀndis vilken som helst?
Eller Ă€r Söderlund ett slags sorgeexpert? Är hennes sorg större Ă€n din och min och alla andras? Mer monumental och kanhĂ€nda… noblare?
Men lidandet kommer Söderlund inte Ă„t. Det Ă€r upptaget och har en annan redan tagit patent pĂ„: han har rent av upphöjt lidandet till ‘en konstform’. SĂ„ uttalar sig endast den som har förlagt fjĂ€rrkontrollen till förstĂ„ndet.

I Nyhetsmorgon i dag ska Ă€ven en ‘kakkreatör’ visa upp sig sjĂ€lv och sin “konstnĂ€rliga talang”. Kakkreatör? Sa man inte bagare förr?

Kreatör?