this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fatal taveltontrÀff

Bland det roligaste som finns i teve Àr nÀr Steffo snackar opera i fyrans Nyhetsmorgon. Groteskt Àr bara förnamnet: Steffo vet inget alls om opera. Bara det han hÀndelsevis har snappat upp frÄn andra.
Steffos enda intresse för opera Àr att han tror att Mendelssohn och Mozart Àr finare Àn Marilyn Manson och Matz-Jörgenz.

Felix Àr finkultur

I gÄr satt en kvinnlig a cappellakör i Nyhetsmorgons studio. DÄ föreslog Steffo att han skulle ta en ton och sÄ skulle tjejerna försöka trÀffa samma klockrena tonart och hÄlla den sedan. A capellakören sÄg ut som om de ville springa raka vÀgen ut ur studion nÀr Steffo öppnade munnen.
Det gjorde min hund ocksÄ: han flög upp som en raket frÄn sin plats framför teven och for som en blixt rakt in under sÀngen i sovrummet. Kom inte fram dÀrifrÄn förrÀn efter tvÄ timmar.
Jag förstĂ„r dem: Steffo kan inte trĂ€ffa en enda ton med avsikt. Att bara brĂ€ka pĂ„ mĂ„fĂ„ rakt ut rĂ€knas inte: det blir ju ett slags ‘ton’ varje gĂ„ng dĂ„: vilken som helst. Det som betyder nĂ„got Ă€r att man vet vilken ton man tar – och varför. Allra bĂ€st Ă€r om man kan göra om samma sak nĂ€r som helst och varje gĂ„ng man har lust.
Det kan inte Steffo. Det blev inget mer av det dÀr rÀddningslöst förlorade experimentet heller sedan.

Senare i dag ska Steffo kÀka havskrÀftor i direktsÀndning som Àr flamberade i konjak och pernod. Det Àr kökschefen pÄ Restaurant Riche som bjuder. Jag brukar aldrig aldrig Àta tryffel till les langoustines. Men Steffo hittar nog pÄ ett sÀtt sÄ att han fÄr i alla fall.

Jamais avec de la truffe