this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ett jÀvla liv

Nyhetsmorgon lördag i TV4. Jeppe Blöja och den vedervÀrdiga viktigpettran Sigrid Båråny (som har vunnit tÀvlingen Sveriges mÀsterkock fast hon inte kan laga mat för fem öre) maler ett ton köttfÀrs för att göra tvÄ [sic] hamburgare. I direktsÀndning. Blöja och Sigrid kunde lika gÀrna stÄ och snacka i en stenkross: ingen hör ÀndÄ vad de sÀger.

Hoppsan, nu fÄr Blöja en tillsÀgning frÄn kontrollrummet: StÀng för helvete av den dÀr jÀvla maskinen! Har du inte lÀrt dig Ànnu hur en mikrofon fungerar? Dumhuvud!

Blöja Àr alldeles röd i fejan nÀr han lommar i vÀg frÄn kötfÀrsinfernot: han ser ut som en nyspöad cocker spaniel.

Det hade vÀl gÄtt an om han hade kört Sigrid i kvarnen. Men inte annars!

Du anar inte vilket stÄhej Sigrid stÀller till med för att laga en hamburgare. Det Àr högrev och rökt sidflÀsk och vad Àr det för jÀvla burgare tÀnker jag och fÀrs som de redan har malt i butiken och varför stÄr hon dÄ dÀr och maler i studion och den hamburgare jag slÀnger ihop pÄ nÄgra minuter tar det Sigrid tre och en halv timme att laga.
Hon kommer aldrig att fÄ ett jobb i mitt gatukök!

Maskinen som maler fÀrsen Àr marknadens dyraste matberedare. Den har Sigrid fÄtt av tillverkaren mot löfte att visa upp den varje gÄng hon Àr med i teve.

Men vafan! Nu Ă€r hon i gĂ„ng igen! Med en stavmixer rakt in i Blöjas mick. NĂ€r Sigrid inte anvĂ€nder mixern lĂ€gger hon den ifrĂ„n sig pĂ„ studiobordet – och lĂ„ter monstret ligga dĂ€r och skaka medan den gĂ„r pĂ„ tomgĂ„ng! Det Ă€r ju Ă€nnu vĂ€rre!

Nu stÀnger jag av teven och gÄr ut i solen i stÀllet. Annars riskerar jag att bli döv.