this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En sak är två för mycket

För ett år sedan var det Haiti, där miljoner människor omkom och blev hemlösa i en jordbävning. Men det försvan ju rätt snabbt från teve och tidningar: en massa jättefattiga människor på en ö dit inga svenskar åker i alla fall. Jag känner ingen som har varit där utom jag själv.
Sedan höll hela Mellaneuropa på att drunkna i ösregn och översvämningar, eller det kanske var året innan? Men förra sommaren hällde i alla fall en giftfabrik eller något i Ungern ut en massa skit i Donau så att alla fiskar och grodor och andra djur bara flöt omkring med magen i vädret i läskigt rött vatten. Det blev tvärtyst i svenska medier om det också rätt fort.
Delstaten Queensland i Australien är lika stor som Frankrike och Tyskland och Italien tillsammans och höll på att försvinna rakt ut i Stilla havet i en översvämning för bara någon månad sedan. Hur gick det för Queensland efteråt: finns det kvar eller spolades halva Europa bara bort utan att jag har fått veta det?
För två veckor sedan blev det något slags revolution i Tunisien och nu är det bara ett oroligt Egypten i teve och på löpsedlar varje dag. Hur lever de och har det i Tunisien i dag? Revolterar de fortfarande där, fast lite mer i skymundan från svenska korrar, så att säga? Jag vet inte, för det är ingen som talar om det för mig.

Kan svenska medier bara hålla en sak i huvudet samtidigt? Det verkar så, och när man ser på nyheterna i TV4 tror man att det är lattjolajbantimmen på dagiset Fåntratten när Steffo kutar runt i studion medan han oskickligt leker med en handboll som han ideligen tappar på golvet.
Finns det någon människa på jorden som kan ta den barnungen på allvar efteråt?

News, anyone? Someone serious around in the studio?