this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En hund i munnen?

Var kommer de ifrĂ„n: alla de dĂ€r som kan allting? Som vet allt som finns att veta? De dĂ€r som alltid avbryter alla andra som pratar? Finns det nĂ„gra tristare typer? NĂ„gra som Ă€r trĂ„kigare? Förekommer gĂ€rna i politiska ‘debatter’ i teve. DĂ„ stĂ„r de oftast rakt upp och ner pĂ„ varsin sida av ett bord i studion. Med en mesig programledare som blĂ€ddrar tafatt med fusklappar stora som schackbrĂ€den mitt emellan. Och skĂ€ller pĂ„ varann. Som om de hade en hund i munnen.
Jag kĂ€nner nĂ„gra som uppför sig likadant. Tror att de vet bĂ€ttre Ă€n alla andra. Allt frĂ„n flugfiske till fondsparande. FrĂ„n experimentell partikelfysik till pizzerior i PĂ„lsboda och Eslöv. KĂ€nner du nĂ„gra sĂ„dana ocksĂ„? – Jag brukar sĂ€ga Ă„t dem att hĂ„lla kĂ€ften nĂ€r de sĂ€tter i gĂ„ng. DĂ„ exploderar de strax som ett stycke kolerisk kordit. Helt hopplösa att ha att göra med.
Hur gör du nÀr du trÀffar de dÀr döddansarna? SlÄr dem i huvudet med en bok? Jag skulle vÀlja Karl XII:s bibel. Den riktiga: den dÀr frÄn 1703 och som vÀger 20 kilo. Fast dÄ mÄste man nog anvÀnda lyftkran. Eller borde man stoppa en trasa med terpentin i halsen pÄ dem?
Det skulle jag vilja se i teve. MÄdan och MÄna med varsin trasa i truten. Varje gÄng. Programledaren kan fÄ en ocksÄ.
Babben med. Hon borde alltid tugga pÄ en napp med naftalin. Betnér och JÀrvheden och Zinat Pirzadeh. Varsin sked stryknin, kanske? Serveras av stÄuppchefen Schyffert. Innan de Àntrar scenen. Sedan tar skÀmtaren Schyffert en sked sjÀlv ocksÄ.