this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Dödsryckning i direktsändning

Vad fan nu? Är de på kanelen båda två? Och klockan är knappt kvart över nio. På morgonen. I direktsändning dessutom. Finns det ingen ansvarig producent närvarande som kan få stopp på eländet?
Programledarpuckona Dykar-Jenny i en skrynklig städrock och Steffo i sprillans ny blå skinnjacka som nog har kostat skjortan tror att de är popstjärnor i TV4:s Nyhetsmorgon. De står där och fånflinar i strålkastarskenet med varsin mikrofon i handen och rör sig ovigt i otakt och hopplös karaoke till musik som dånar ur högtalarna.
Vämjeligt, är det minsta man kan säga: sista desperata fyllrycket på personalfesten.

Oj, här kommer Linda Bengtzing in i studion. Hon har också skinnjacka. En knallröd. Linda ska nog också sjunga pop fast på riktigt. Men först ska hon och Steffo och Jenny käka murklor och löjrom och stekta havskräftor och dricka öl som de sköljer ner med vin. Till frukost.
Det är farbror Fritte som vinglar in med flaskorna, och strax är nog han också på dojan. Jenny är bestämt redan plakat: hon kan inte uttala ordet ‘noshörnng’ utan att snubbla omkull fyra gånger innan del blir nästan rätt.

Kallas professionalism och yrkesstolthet på ständigt yrvakna fyran.

Svår att uttala