this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det får nog bli en sådan

Nu hugger de in på picknicken och pan bagnan i fyrans morgonstudio. Fritte har kommit med sin vinkorg. Han har halmhatten på i dag. Jösses, Fritte har valt samma vin som jag förut . Kanske måste jag byta bara därför? Men Fritte kan inte uttala namnet. Han sluddrar betänkligt. Och kockan är inte tio ännu.
Fan, vad de dricker. Hagström fattar fortfarande ingenting: hon skrattar okontrollerat åt vad som helst. Har Hagström smuttat på rosén innan? Och det vita från Österrike? Lelle brottas med besticken: han klarar inte av att skära itu ett bondbröd. Det skvätter smulor överallt. Hade det varit hemma hos mig när jag var liten hade jag fått gå från bordet.
Man kunde tro att det är ett barnkalas på dagis man tittar på. Fast jag aldrig har varit på ett sådant heller. Hur tänker de där människorna? Eller är det det de inte gör: tänker? Skulle nästan tro det.
Vi som vet hur man gör äter alltid en pan bagna med fingrarna. De där döddansarna i TV4 skulle jag aldrig vilja ha med på picknick. Ingen annanstans heller.
Kanske tar jag en Domaine de la Tour du Bon från Bandol till min macka från Medelhavet i stället. Lite dyrare men mer Provence kan det knappast bli. Alldeles nytt på Systemet också: började säljas för två veckor sedan. Det får nog bli en sådan.