this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det borde inte gÄ

Hur kommer det sig att malliga Mallan aldrig – jag sĂ€ger: aldrig – lyckas fĂ„ ett enda namn rĂ€tt pĂ„ de medverkande i TV4:s tantsnuskprogram Dagen efter eller ett enda yrke eller vad fan som helst hon pratar om? Det Ă€r som förgjort och spelar ingen roll vad det handlar om: det gĂ„r bara inte utom nĂ€r Paolo pugilist och en barbröstad blondin frĂ„n SkĂ„ne skĂ„lar med Mallan i jordgubbar och skumpa i studion för de Ă€r dĂ€r nĂ€stan varje dag, sĂ„ dem kan hon bara inte missa.

Nyss snackade Mallan om jordbĂ€vningen i Japan i en halvtimme – och plötsligt sĂ€ger puckot: Vi ska prata i telefon med nĂ„gra i Australien… eller… öh öh? Japan, menar jag… öh?
Hur fan Àr det möjligt? Varje gÄng varenda morgon dygnet runt och Är ut och Är in. Det borde inte gÄ: man tycker att rent statistiskt skulle mÀnniskan trÀffa rÀtt Ätminstone nÄgon gÄng i kvartalet.
Mallan har fusklappar stora som schackbrÀden i knÀt och pÄ soffbordet framför sig. Men icke: det gÄr inte i alla fall.

Det Àr nÄgot övernaturligt och nÀstan magiskt över Mallans stapplande och kryckiga framtrÀdande i rutan. SkrÀmmande rent av i all sin stupida enfald: hur bortblÄst fÄr en mÀnnsika lov att vara?
Hemma gÄr det vÀl an. Men pÄ jobbet: borde man inte fÄ sparken dÄ? Eller göra nÄgot annat som krÀver lite mindre hjÀrnkraft av utövaren Àn att komma ihÄg vem det Àr man talar med just nu.

Eller Àr Mallan bara förfÀrande illa pÄlÀst och lika oförberedd? I sÄ fall Àr det nÀstan Ànnu vÀrre, för dÄ missköter Mallan sitt jobb Ä det vÀrsta och borde ha sparken i alla fall för oskicklighet och grov försummelse i arbetet.
Mallan och hennes medlöpare i klanteriet pÄ fyran behöver inte uppröras alltför mycket över detta inlÀgg: varje tittare har rÀtt att krÀva ett Ätminstone halvprofessionellt upptrÀdande av programledarna i vilken kanal som helst och TV4 leder i överlÀgsen stil tÀvlingen Vilka Àr dummast i rutan?

Mallig och med oseende ögon