this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Citronblå och mörkvit

Den underbara Victoria Skoglund medverkade i TV4:s Nyhetsmorgon lördag förut i dag. Hon hade en ocean av blommor med sig till studion, så klart, och man undrar ju hur alla de där växterna kommer dit från hennes trädgård: det måste vara en karavan av långtradare som färdas genom stan på natten och svänger till vänster på Valhallavägen vid Stadion och sedan är det bara Lidingövägen rakt ner till Tegeluddsvägen kvar.
Och så ska alltihop tillbaka till Victorias trädgård igen när programmet är slut. Trafikkaos och upplopp i Södertunneln redan på lördagseftermiddagen!

Och i dag som det är jesusmanifestation i stan också. Tänk om korståget trasslar in sig i lastbilskalabaliken och aldrig når sin himmelska destination i Kungsträdgården! Då tror jag att Victoria ligger surt till.

I alla fall. I dag förevisade Victoria den limevita stormhatten som jag tror att hon sa passade bra där solen inte alltid lyser: “i glidande skugga”.
Så mycket stormhatt var det nu inte, men det var nog bara en planta. Men limevit? Vad kan det vara för kulör? Är det en färgsammansättning som kunde ha uppfunnits av Bengt Grive när han kommenterade konståkning i teve?

Limevit? Nej, jag tror inte att det är Victoria som har hittat på det: den lilla beskedliga örten heter nog så. Men ändå: limevit?