this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

But no thank you

I dag ska Jeppe lĂ€ra alla som tittar pĂ„ TV4:s Nyhetsmorgon lördag hur de ska “ladda om batterierna” innan de börjar jobba igen efter jul- och nyĂ„rshelgerna.
Jag fattar ingenting. Är det inte det alla har gjort nĂ€r de har varit lediga: laddat? Jag trodde att det var dĂ€rför mĂ€nniskor var lediga frĂ„n jobbet emellanĂ„t.
Sedan Àr det en annan sak jag inte förstÄr. Ladda batterierna? Gör folk det i allmÀnhet: laddar? Hur gör de dÄ? Och varför? Laddar du ocksÄ? Hur ofta gör du det, i sÄ fall?
Jag har aldrig laddat ett batteri i hela mitt liv. Utom det som sitter i bilen, och det har jag inte gjort sÄ mÄnga gÄnger heller. VadÄ? Jag har kört urladdat hela mitt liv. Jag trodde att det var samma sak.
Jag har aldrig mĂ€rkt att ‘batterierna’ har sackat efter nĂ€r jag har kutat i full fart Ă„t vilket hĂ„ll som helst utom det rĂ€tta. Vad vet jag: jag kanske inte finns mer? Det Ă€r bara som jag tror: som snö som faller fast det inte snöar.

Mina tar aldrig slut

Och nu har det kommit in en liten lattjo klotrund figur i studion. Jeppe kallar honom ‘stressdoktor’. Han inleder med att gnĂ€lla över att det Ă€r jĂ€ttelĂ„ngt till pĂ„sk i Ă„r ocksĂ„: Ă€nda till slutet av april. Hur ska vi orka? NĂ€r pajar batterierna och ryker alla proppar?
Men om du tycker att det blir jobbigt kan du alltid tÀnda ett stearinljus och lÀsa en bok ibland. I skenet frÄn en ljusstump? Eller tjacka en veteranmoppe pÄ loppis och sedan renovera den. Hemma i vardagsrummet? Och nÀr ska jag meka med moppen? MÄste ju hinna med mina tre andra jobb ocksÄ. Och sÄ tidningarna som ska ut pÄ morgnarna. Thank you, but no thank you.
Du kan ta en bussresa till nÄgon större stad i nÀrheten av dÀr du bor och shoppa loss lite och sedan gÄ pÄ teater efterÄt. Om du har tur kanske du trÀffar nÄgon trevlig person pÄ bussen ocksÄ. VadÄ? Jag trodde att jag skulle ladda. Inte ragga.
Fattar du nu? Ladda batterierna? JÀvla dösnack. Det handlar bara om att hitta nÄgon att ha sex med.
I vÀrsta fall fÄr du Äka med Trehörnabuss till TranÄs och sjÄppa och titta pÄ nÄgon lokal sjÄvv. Med en liten gnutta flax kanske det blir nÄgot mer ocksÄ.
Heja, Jeppe! Och heja, Klotet!

Laddar för fullt pÄ savannen?