this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Blir alla lyckliga dÄ?

NĂ€r vilda Tilda snackar om lycka i fyrans Nyhetsmorgon söndag predikar hon enfaldigt att lycka Ă€r detsamma som att ligga med varandra. För att ‘bevisa’ detta pĂ„stĂ„ende har Tilda slĂ€pat in en sĂ„dan dĂ€r nyandlig fantast i studion. Men det Ă€r svĂ„rt att höra vad han sĂ€ger, för fantasten tittar aldrig in i kameran utan bara pĂ„ Tildas tuttar. Det har hon ingenting emot och stirrar ihĂ„ligt tillbaka med ögon som plĂ€ttlaggar: “Oj, jag kan knappt hĂ„lla mig!” Till vadĂ„? NĂ€sta reklamhĂ„ngelpaus?
Om alla fĂ„r sex: blir alla lyckliga dĂ„? Blir det fred pĂ„ jorden och fĂ„r alla mĂ€nniskor mat och vatten och vaccin mot hiv? Slutar polarisen att smĂ€lta och sĂ€tter nĂ„gon en kork i halsen pĂ„ Karin pĂ„ Mekonomen? Hon som hela tiden stirrar frikyrkligt rakt upp i taket medan hon promenerar runt i sin blankpolerade bilverkstad och pratar oavbrutet i sitt headset. Varför gör hon det? Det kĂ€nner jag ingen annan som gör. Är det Gud hon ser dĂ€r uppe?

Ruskig röst pÄ verkstadsgolvet

Men mÀnniskor har legat med varandra sedan tidernas begynnelse. Det har björnar och bÀvrar och bönsyrsor ocksÄ gjort. Men krig och svÀlt och allt möjligt annat elÀnde har inte upphört för det. Krig har alltid förekommit och kommer alltid att finnas. DÀrför att mÀnniskor tycker om att plÄga varandra: folk tycker det Àr roligt med krig. Hur fan skulle det annars vara möjligt?
Och mitt upp i alltihop utbrister tokiga Tilda: “Var inte oroliga. Ni ska fĂ„ ligga allihop innan programmet Ă€r slut.” Med varandra? Eller med Tilda? Det fick jag aldrig veta, trots att jag tittade förstenad Ă€nda till slutet.

Lycklig? Eller bara bakis?