this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Blindstyre hittar rätt – varje gång

Jag tror att jag blir tokig. Nu är Lena Blindstyre från TV4:s Nyhetsmorgon söndag ute på Gärdet i Stockholm. Det är strax före start i årets Tjejmil. Blindstyre har micken med sig. Bland 28 000 startande tanter hittar hon endast två stycken värda att intervjua. På ett rätt begränsat utrymme också. Martina Haag och Carolina Gynning.
Det är en prestation i sig: som att hitta den där nålen i hässjan med hö. Eller är det lag på att dessa två damer måste vara med i varje teveprogram som finns? Det är det nog. Annars är sannolikheten för att detta ska inträffa varenda gång det är en mikrofon närvarande ganska liten. Jag kunde nästan säga att ett sådant sammanträffande inte finns.
Carolina säger att hon siktar på en tid under femtio minuter. Och Martina hoppas på att slå sitt personbästa på femtiotre minuter från förra året. Det är strongt. För 25 år sedan hade jag lätt kutat på rätt mycket bättre tid än så. I dag skulle jag aldrig klara ens femtio minuter. I dag skulle jag nog inte klara att komma i mål alls.

Aldrig långt från en mikrofon