this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bjuder pÄ sol

Den dÀr flickan som lÀser upp nyheterna i TV4:s Nyhetsmorgon i dag sa, nÀr hon först berÀttade om nattens brand i NorrtÀlje dÀr flera pesoner saknas eller befaras omkomna: Den vÄldsamma branden intrÀffade pÄ ett HVB-hem, vilket förstÄs gör det hela extra allvarligt.

Hur dÄ  extra? Är mĂ€nniskor som inte Ă€r ‘ungdomar med sĂ€rskilda behov’ mindre vĂ€rda Ă€n andra? RĂ€knas inga andra mĂ€nnsikor Ă€n de som bor pĂ„ hem? Hade TV4 News inte meddelat om den tragiska hĂ€ndelsen alls om det hade varit du och jag eller vilka som helst andra som hade omkommit i en vĂ„ldsam brand?
MĂ„ste branden förresten vara ‘vĂ„ldsam’? RĂ€cker det inte med att det Ă€r en brand dĂ€r mĂ€nniskor dör? Eller djur: det Ă€r inte ovanligt att hĂ€star och grisar och kor brinner upp i stall och lagĂ„rdar och stior.

burning

Vad fan nu? Plötsigt brister programledarna vilda Tilda och Petter Jidder ut i rungande applĂ„der! Varför dĂ„? Har Zlatan gjort mĂ„l? Är Nanne Grönvall pĂ„ ingĂ„ng i studion?

Nej. Tilda och Jidder applĂ„derar vĂ„ldsamt och tygellöst morgonens meteorolgnylle. För att han ‘bjuder pÄ’ sol hela dan i dag och i morgon!

Bjuder pÄ sol? Det Àr ju komplett vansinne! Ge Nyllet matchstraff och fem Ärs avstÀngning! SÀtt Tilda och Jidder i stocken pÄ Stortorget i tvÄ veckor och ge dem livstids yrkesförbud efterÄt!

stock