this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bettleri undanbedes

En mycket f√∂re detta fotbollsm√•lvakt med bonnig dialekt tigger pengar i teve f√∂r att Hj√§rt-Lungfonden ska kunna k√∂pa fler hj√§rtstartmaskiner: ‚ÄúDe kan r√§dda m√•nga liv, men det √§r viktigt att de finns n√§ra n√§r de beh√∂vs.‚ÄĚ
Hur ‚Äėn√§ra‚Äô d√•? En i varje gath√∂rn? Eller r√§cker det med en i varannan kommun?
Strunt i det. Jag skulle inte skänka en spänn till Persbrandt och Lasse Kroniker och Petter Snatter heller. Vad saken än gällde. Om det är Loket och Bert Karlsson som tigger får TV4 betala mig i stället. Detsamma gäller Björn Ranelid och Bingo Rimér.

Läskig lekfarbror i otäck avsaknad av kultur

Samtidigt vill Sverigedemokraterna förbjuda tiggeri på offentlig plats. Men var ska tiggarna utöva sitt yrke då: vad är det för mening att sitta hemma i en garderob med sitt halta klaver och en bucklig bleckmugg och tigga?
Men i teve g√•r det bra att tigga hur mycket som helst. Och n√•gon mer ‚Äėoffentlig plats‚Äô finns knappast. Varf√∂r vill ingen f√∂rbjuda det?
Jag tycker dessutom att ett samhälle som det svenska borde skämmas som inte kan klara av sådana självklara saker som sjukvård självt i stället för att låta Bengt Westerberg och Johan af Donner och andra bluffmakare stoppa pengarna i fickan.

Apropå af Donner: han dömdes förra året till fem års fängelse för grovt bedrägeri och förskingring. Domen är nu överklagad av både af Donner och åklagaren.
Och nu kräver af Donner 400 000 kronor tillbaka från Skatteverket för moms han har betalat in för fyrtiofyra påhittade fakturor till ett värde av två och en halv miljon kronor.
‚ÄúR√§tt ska vara r√§tt‚ÄĚ, s√§ger af Donner. Han borde ha fem √•r till.

Ful och full är inte heller bra