this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

August dog i dag

I dag Àr det exakt 100 Är sedan landets frÀmste författare dog. Det spelar ingen roll att jag hellre lÀser Almqvist och Söderberg Àn August: han Àr störst i alla fall.

Bara dĂ€rför har programledarolyckan Saft och hans kompis Kristin frĂ„gesport i TV4:s Nyhetsmorgon. “Han kom som ett yrvĂ€der en aprilafton och hade ett höganĂ€skrus i en svĂ„ngrem runt halsen. Vilken bok av Strindberg börjar sĂ„?” Den sortens frĂ„gor.

Och sĂ„ den hĂ€r: Vad sa Strinberg nĂ€r han friade till Harriet Bosse? Kristin: “RĂ€tt svar har skickats in av tvĂ„ tittare. SĂ„ hĂ€r lyder det: Vill du ha ett barn med mig, fröken?”

SÄ lyder det ju inte alls. SÄ hÀr ska det vara, förstÄs: Vill ni ha ett barn med mig, fröken Bosse? Harriet har sjÀlv efterÄt berÀttat att hon neg och sa: Ja tack.

Dottern som August fick med Harriet hetter Anne-Marie. Hon föddes 1902 och dog för fem Är sedan. DÄ var Anne-Marie en av landets Àldsta mÀnniskor och en av mycket fÄ som hade en förÀlder som var född pÄ 1840-talet.

Vill du ha… Och sĂ„ fröken pĂ„ slutet. Det Ă€r ju löjligt! Som om August hade slirat fram till Harriet pĂ„ en logdans och frĂ„gat ur ena mungipan: Eller ska vi dansa först?

SkÀrpning, TV4!