this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

And the whole world smiles with you

“Vi har trĂ€ffat mĂ„nga hemlösa, och det enda de vill ha Ă€r ett leende frĂ„n folk”, pĂ„stod nĂ„gra puckon som Ă€r kĂ€nda frĂ„n Idol i teve för en tid sedan.
SÄ nÀr Idol-Calle och Idol-Camilla och Idol-Carolina strosar runt vid Stockholms Central med förfÀrliga fyrans teveteam i hasorna tÀnker uteliggarna inte pÄ att fÄ en egen bostad eller ett arbete eller att bli av med sitt drogmissbruk?
Nix. Deras elÀndiga liv i rÀnnstenen blir strax lekande lÀtt och livat nÀr Idol-Erik och Idol-Tove brÀnner av varsitt blixtrande och teveanpassat leende av porslin rakt i fejset pÄ dem. Fast Ànnu mer rÀtt in i kameran: det Àr det som Àr hela grejen. SÄ att Bert kan krÀnga fler skivor med fÄnig dagispop i ett halvÄr sedan. Innan Erik och Tove Àr bortglömda och kanske hemlösa sjÀlva?

Bara Bengan och Bimbo och Agneta Sjödin saknades pÄ Centralen. Rickard postkod och Jihde och Kattis Ahlström. De kanske var i Sydafrika den dagen och klappade smÄ svÀltande svarta fadderbarn pÄ huvudet?
Blir barnen i Sydafrika lyckligare dÄ? Som om Tobbe trollkarl hade gÄtt förbi och viftat med sin magiska pinne. Blir barnen i Sydafrika mindre hungriga för att de har fÄtt en autograf av vilda Tilda? NÀr de inte kan lÀsa i alla fall?
Jag tror att Bengan och Agneta & co tycker att det Ă€r finare – noblare, rent av? bussigare? – att bo en vecka pĂ„ lyxhotell och stĂ„ dĂ€r i TV4:s exotiska strĂ„lkastarsken lĂ„ngt hemifrĂ„n Ă€n att titta pĂ„ nĂ„gra tandlösa trashankar utan arbete och bostad i Stockholm.

Waitin’ for a smile