this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Än är det väl inte jul igen?

I dag ska Steffo och Dykar-Jenny vältra sig i mat och sprit igen. Det gör de varje fredag i TV4:s Nyhetsmorgon, och Steffo är den som vältrar sig mest. Just denna dag ska det vältras alldeles särskilt, för Sveriges mest arrogante kock Leif Malligström från Göteborg har kommit till studion i Stockhom för att ställa fram maten på bordet.
Julmaten, alltså. Fem veckor före julafton. Vem äter julmat så dags? Och klockan halv nio? På morgonen! Inte ens alla julbord jag ska prova sedan har dukat upp ännu. Men i Nyhetsmorgon ger man fan i traditionerna: strax ska Steffo snaska sylta och spjäll så det skvätter.
Vad ska det finnas på ett julbord? frågar Steffo fågelholk i studion. Vadå finnas? Det är redan bestämt vad som ska finnas på ett julbord. Det är så att säga numera en naturlag. Går inte att ändra på utom mycket försiktigt, om man är lagd åt det klåfingriga hållet. Annars är det inget julbord: då är det bara ett… bord. Ett smörgåsbord, kanske, som man kan äta när som helst på året?
Jag höll på att glömma: på bordet i studion står, väl synlig, även Malligströms nya kokbok som just har kommit ut i bokhandeln. Han tror väl inte att han får sälja tillräckligt annars. Gissa vad boken handlar om.
Jag tycker att Steffo borde skämmas. Han och Scherman.

Säljs i TV4 med självmördande reklam