this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Alltid välklädd

“Nätverksexperten GQ, entreprenören TO och modedrottningen GB.” Så presenterar den överlägset dummaste av alla tevekanaler de medverkande i ‘realityprogrammet’ Ladies på Östermalm aka Östermalmskärringar. Nätverksexpert? Vad gör en sådan? Egentligen. Modedrottning??
Gör de där tanterna någonting alls? Jag menar, något som är vettigt och i bästa fall även bestående. Något som kan angå någon annan än enbart dem själva. Och kanske programmets producent.

I ett program möter vi TO på Täby galoppbana utanför Stockholm, där hon “går på hattparad”. Det borde vara förbjudet. GQ shoppar loss för fullt i Stockholms mest exklusiva inredningsbutiker: det är nya sommarhuset på Värmdö som ska få sig en rejäl make over. Mellan besöken i boutiquerna på Biblioteksgatan och Birger Jarl hinner GQ även med att mingla och vingla ihop med DDKKHH. Modedrottningen häckar också på Värmdö när det är sommar: på fina Fågelbro och hon flyter omkring i samma små affärer som GQ före henne och köper dyrbarheter att utsmycka sommarhuset med till kommande säsong. I programmet innan handlade GB för ytterligare många hundra sköna tusenlappar.

Vad är det TO ‘entreprenerar’? Hur ‘nätverkar’ man? Ränner runt på premiärer och umgås med Tabbe och hans tant? GB har i alla fall egen dyrbar boutique på Sturegatan, där hon jobbar på kvällar och helger när hon inte arbetar som jurist på Datainspektionen. Alltid något.
Men var kommer alla de där tanternas många pengar ifrån? Från början. De måste ha kommit över de där miljoner stålarna på något sätt, för annars kan man inte starta fastighetsimperier och sälja blusar för 40 000 kronor styck till överklasskvinnorna på Öfre Ö.

TO har varit gift tre gånger och har nyss förlovat sig med senaste pojkvännen. GQ har varit gift med en av landets mest förmögna dagdrivare och har inte behövt jobba sedan dess. Hon har även flera barn från två andra förhållanden. GB jobbar hårt på dagarna och står i affär på fritiden. Hon blev utsedd till Sveriges mest välklädda kvinna år 2010 av Svensk Damtidning och det kanske inte är så konstigt med tanke på hennes exklusiva hobby. De säger att GB lever ihop med en kvinna.

Att ett gäng bortskämda barn gärna skämmer ut sig i teve för sina knappa femton minuter i det strålkastarsken som mest bedrar är vad man kan vänta. Där heter deltagarna också sådant som Dezirée och Jean-Pierre, Lorenzo Alessandro och Tim-Joel och Olga Isabelle. Det måste de, för annars är de inte unga och bortskämda och super och snor runt i sovalkover i TV4:s senaste skandalsåpa. Så där håller aldrig Bertil och Bettan på. Inte framför kamerorna.
Men två redan rätt välkända och förmögna kvinnor som har fyllt 60 och nyaste stjärnskottet som fyllde 40 förra året? Det är svårare att förstå.

Jag tycker att GB är den enda som inte borde vara med i ett så supertöntigt program som Östermalmskärringar. Hon verkar ha fullt upp att göra ändå.
Och en sådan frisyr har inte synts i stadsdelen sedan Astrid Sampes dagar.

Aldrig felklädd