this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Allt ljus på mig eller Aldrig en siffra rätt

Varför säger malliga Malou “jag har bjudit in” och talar hon hela tiden om “min bokklubb” och “min filmklubb” &c i tantprogrammet Dagen efter?
Det är väl inte bara hon som bjuder in utan den redaktion hon jobbar med som gör det och det är väl inte Malous bokklubb och filmklubb utan snarare TV4:s? Då passade det väl bättre att säga “vi har” och “vår bokklubb” &c? Åtminstone varannan gång? Hederligare, liksom. Ärligare.
Eller uppträder Malou i en alldeles egen tevekanal som bara hon äger och där hon gör allting själv precis Oprah i Chicago och Märta i NYC fast de nog inte äger alltihop och inte gör så mycket själva heller utom att dela ut lyxleksaker som de har fått till skänks av sådana företag som vill ha sina namn nämnda i teve till tanterna i publiken?
Men aldrig att Malou delar ut bilar och teveapparater och kylskåp och datorer och muffins och färgglada köksmaskiner. Det skulle inte gå, för Malou skulle aldrig komma ihåg vilka de var som hade skänkt grejerna och då skulle bidragsgivarna bli jävligt sura för det är det som är hela grejen.

Nöjd och glad i alla fall

Det finns nog ingen människa i någon tevekanal någonstans i världen som är så självupptagen som Malou. Och ändå klarar hon inte av att kalla en enda medverkande vid deras rätta namn och det har aldrig hänt att Malou har kommit ihåg titeln på den bok hon säger att hon just har läst eller den film som hon såg så sent som i går och som hon just ska tala om över ett glas champagne som hon inte heller har köpt själv. Fast hon har fusklappar lika stora som schackbräden i knäet att läsa från.
Det är egentligen en enastående bedrift, om man tänker närmare efter. Det fins nog ingen i hela världen som underträffar Malous magnifika oskicklighet.

Och var kommer alla bovar och banditer ifrån som Malou älskar att omge sig med i programmet? Det finns väl människor att tala med i teve som inte har stulit och mördat och bedragit?
En gång smugglade Malou med risk för livet en intervju med den burmesiska oppositionspolitikern Aung San Suu Kyi ut ur landet med filmen gömd i underbyxorna.
Det är när man hör sådant man tror att Gud skapade världen den första april.
Bara det att det inte var Aung San Suu Kyi Malou hade intervjuat fast hon hade rest runt halva jorden för att göra just det utan en medarbetare i hennes politiska parti. Sekreterare och sådana på andra sidan jordklotet intervjuar man lika bra hemifrån per telefon.

Ännu ointervjuad i TV4

En gång skulle damen alldeles utan självinsikt bli sångstjärna också ihop med de andra knäppgökarna i fyran men det höll inte ens första kvällen och självklart har Malou som även är en hejare i köket gett ut en kokbok också. Vad trodde du? Det är snart bara du och jag som inte har gjort det.

Inga världsstjärnor i showbiz
Ridån gick ner efter första föreställningen
och sedan gick den aldrig upp igen