this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Allt är möjligt, tyvärr

Jag vet inte om jag hörde rätt. Hoppas att jag inte gjorde det. Men jag tyckte de sa i TV4:s morgonnyheter att Lars Ohly (v) friade till flickvännen under den direktsända partiledarutfrågningen i samma kanal i går kväll. Det kan väl inte vara möjligt?
Jag har sett att människor har gjort sådant förut. I något simpelt underhållningsprogram. Men det hör inte till vanligheterna ens i sådana sammanhang. De där som vill synas mer än andra i rutan brukar nöja sig med att hälsa lite tafatt hit och dit och hem.
Men nu är det val på söndag. Och hela det rödgröna gänget har kommit till fyrans utfrågningsstudio för att berätta för malliga Malou och Dykar-Jenny och Pelle Jidder samt för alla oss andra som bänkat oss framför burken hur de vill att Sverige ska utformas under de närmaste fyra åren. Så att vi vet hur vi ska rösta på söndag.
Och så ställer sig en jubelåsna och friar i rutan! Hur jävla dum får man vara? Eller rättare: hur dum m å s t e man vara för att vara partiledare i Sverige? Som Ohly, uppenbarligen. Jag hoppas att jäntan tackade nej till det flottiga erbjudandet. Det kanske inte var en hon, förresten?
Vad är der som gör att en del människor beter sig så där bakvänt? För Ohly tror väl inte att han ska få fler röster på söndag för att han ställer sig upp och friar i teve. Han fattar ju ingentng: borde få yrkesförbud i stället.

I giftastagen?

Och hjälp! Nu har Steffo en spåman i studion. Han ska tala om hur det går i valet. Och jag som trodde att politik var på riktigt. På allvar. Och inte på skoj. But anything goes in Channel 4. Där är allting möjligt. Även det man annars trodde var omöjligt.
Och sedan finns det de som bråkar med mig för att jag inte röstar. Jag tycker att ingen annan skulle göra det heller. Hur blev det då? Om ingen röstar på söndag. Blir det samma som förut? Eller blir det ingenting? Seglar Sverige utan styrman alldeles då?

Skepp ohoj! Vem där?
Och ingen rorsman har hon heller!?