this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Allt annat är förtal

“Men Zlatan Ibrahimovic är ändå större.” Mats Guldpennan Olsson menar ‘ännu större’. Men skriv det då. Guldpennan?

“I dag vet hela världen vem Zlatan Ibrahimovic är.” Häng med till Tchad och Tjetjenien, Mats. Då får du veta hur mycket ‘hela världen’ vet om Zlatan.
Om du kan slita dig från Great Jones Café på Bowery och East Third Street i NoHo NYC? Där var jag förresten långt innan du landade på JFK första gången.
Bara det att jag inte talar om det hela tiden hela tiden hela tiden. Som om jag var den förste från Sverige som har satt min fot i NYC. Som när malliga Malou tidigare i dag i TV4:s Dagen efter hade sagt “när jag var i Hollywood” hundra gånger innan programmet knappt hade börjat.
Då stängde jag av. Var tvungen att ta en whisky också för att komma någorlunda i jämvikt, fast klockan bara var halv elva på förmiddagen. Jag brukar aldrig dricka förrän efter lunch annars.

Vad fan? Jag tyckte ända till i dag att Mats Olsson var en rätt begåvad skribent. Inte bara ‘rätt’ utan till och med ‘begåvad’. Men nu har något hänt: Mats skriver snart lika illa som majister Marulk.

Mats pladdrar politik också i allra sämsta birgerform: Mats tror att Veronica Palm kan bli socialdemokraternas nästa “glamour girl”.
Är det vad sossarna behöver bäst i dag? När vi har dragits med Månas kortkortkorta kjolar i decennier nu?

Opprykk, Mats! Kom igen nu, du kan bättre än så. Mycket bättre. Det är det jag vill se igen. Inget annat.
Guldpennan får du behålla ändå.

Man med en penna som inte
är av guld heller

PS. Förresten är Nils Liedholm den bäste fotbollsspelare Sverige har haft. Någonsin. Allt annat är förtal. DS.