this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Alldeles för bra

Förra Ă„ret sĂ€nde TV4 en serie program med rubriken Snillen snackar, dĂ€r ett antal personer skulle försöka lista ut vad olika ‘svĂ„ra’ ord betyder. Bland de som gissade första gĂ„ngen var MĂ„ns Herngren, Annika Lantz och Morgan Alling. Hur mycket ‘snillen’ Ă€r de?
Med detta ord avses vanligen en person med lysande [intellektuell] begĂ„vning [pĂ„ nĂ„got omrĂ„de eller i allmĂ€nhet]: till exempel sprĂ„ksnille; universalsnille; ett matematiskt snille, & c. En ofta anvĂ€nd synonym Ă€r ‘geni’.
Är det vad MĂ„ns Nilsson och Petra Mede och Ann Söderlund Ă€r? Bör Jonas Hallberg och nĂ„gon som heter Nour El-Rafai rĂ€knas till snillenas skara? Tobias Persson? Vem Ă€r Tobias Persson?? Vet alla utom jag varför Söderlund Ă€r ett ‘snille’? Jag har aldrig hört talas om henne förut. Petra Mede? Är hon inte snarare motsatsen? Och jag har för mig att Nour gick omkring och visade muffen pĂ„ stan i ett annat skitdĂ„ligt program. Kanske mer
 genitalt Ă€n genialt?
Jag tror att det var den sĂ€llsynt högfĂ€rdiga och snipiga smĂ„skolelĂ€rarinnan i katedern som avsĂ„gs, det var bara knuten i nacken som fattades. NĂ€r anvĂ€nde hon sjĂ€lv senast ordet ‘djörg’? Snacka om trĂ„kig teve. Om David Batra hade varit med hade tiden stannat.
Den annars alltid underbara Marika Lagercrantz hade inget i ett sÄdant sammanhang att göra. Det Àr hon alldeles för bra för.

För bra