this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Alla ska inte lÀmna blod

Malliga Malou fattar som vanligt ingenting. TV4 driver denna vecka en kampanj för att de som lÀmnar blod ska bli fler. Och sÄ stÄr Malou dÀr och skiner av sjÀlvbelÄtenhet i studion och sÀger att hon Àr sÄ duktig för att hon vÀrvar blodgivare bland alla sina gÀster.

I dag medverkar deckardrottningen Camilla L i programmet Dagen efter. Malou spĂ€nner ögonen i sin gĂ€st: “Är du blodgivare?!”
“Ne-e-ej”, stammar deckardamen. “Jag Ă€r sĂ„ förskrĂ€ckligt rĂ€dd för nĂ„lar, sĂ„ jag drar mig för det dĂ€r. Jag tycker att till och med vaccinationssprutor Ă€r hemska.”
“Det ska du inte bry dig om. Det Ă€r bara att gĂ„ dit i alla fall.” SĂ€ger den trĂ€skalle som sjĂ€lv aldrig hade lĂ€mnat en droppe blod förrĂ€n i mĂ„ndags.

Men det Àr just det Camilla inte ska göra: lÀmna blod. Ingen mÀnniska ska behöva utsÀttas för obehag nÀr de lÀmnar. Och ingen blodgivarcentral vill ha Camilla som kund: en likblek och livrÀdd person som inte gÄr att sticka för att hon spÀnner sig sÄ och kanske svimmar Camilla ocksÄ.
Jag har lÀmnat blod bortÄt fyrahundra gÄnger och jag har sett Ätskilliga motspÀnstiga givare som aldrig borde ha blivit det.

Behöver inte lÀmna

Camilla behöver inte lÀmna blod om hon inte vill. Det finns tillrÀckligt mÄnga mÀnniskor i landet som inte Àr rÀdda för en spruta men som inte lÀmnar i alla fall. De kan gÄ i stÀllet för Camilla och varför har Malou och Saft och resten av det sömniga TV4-gÀnget inte lÀmnat blod förut men ÀndÄ stÄr de dÀr nu och uppmanar i anklagande tonfall alla andra att göra det?

Herr SÄphal i Varma vantar har heller aldrig lÀmnat men ser ut som om han vill bita dem som inte genast kutar till nÀrmaste blodbuss eller blodgivarcentral.
Tagga ner, SÄphal. Du Àr lika löjlig som Malou. Stick i vÀg och lÀmna lite blod i stÀllet.

Akta! TĂ€nk om han bits!

HjÀlp! Nu sitter det en vansinnig mÀnniska i soffan bredvid Camilla och sÀger att han Äker omkring till alla barn med en trudeluttbuss. Vad fan Àr det: en trudeluttbuss??
Det vÀrsta Àr att han i soffan ser ut som om han faktiskt reser runt i en sÄdant fordon. Om jag var dagisfröken eller om det heter förestÄndare skulle jag lÄsa in alla barn nÀr han med trudeluttbussen kommer.