this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Aldrig jordgubbar i glaset

Det stÄr nÄgon i TV4:s Nyhetsmorgon lördag och pysslar med rom och jordgubbar och mandelmassa och en hel del annat. Det ser ut som om han har klistrat fast hÄret pÄ huvudet. Han sÀger att han hÄller pÄ att göra en Sverigebakelse, som han tycker att alla ska Àta pÄ nationaldagen i morgon.
Men det Àr svÄrt att se hur den ser ut, för programledaren Àr dÀr och petar med fingrarna i mandelmassan och Àggen och vaniljen hela tiden. Det gör de alltid pÄ fyran. Allra vÀrst Àr Saft. Han kan inte hÄlla tassarna borta frÄn nÄgonting. Min hund Àr mer vÀluppfostrad Àn han. Som tur Àr jobar inte Saft pÄ lördagar.
Dagens programledare vikarierar för VĂ„fflan Bengtsson. Han stirrar mest lystet pĂ„ de dĂ€r jordgubbarna i en burk med sprit och socker. – Vad? Nu tar han en Sverigebakelse. Hoppsan! DĂ€r försvann den. I en enda tugga. Svalde han den lilla flaggan pĂ„ toppen ocksĂ„?

Är detta en Sverigebakelse?

Jag sĂ„g inte, för jag hann inte riktigt med. Det gör man nĂ€stan aldrig nĂ€r det Ă€r mat pĂ„ gĂ„ng i fyrans morgonstudio. Och det Ă€r det varje dag i veckan numera. DĂ„ hĂ€nger programledarna som asgamar kring spisen. Det har hĂ€nt att Saft har knuffat undan ‘stjĂ€rnkocken’ och sjĂ€lv tagit över grytor och kastruller. Det Ă€r svĂ„rt att tro att det Ă€r sant. Men jag försĂ€krar: det hĂ€nde hĂ€romdagen.
Men hur var det nu med bakelsen? Det var ju inte förrÀn i morgon?
Behöver vi en Sverigebakelse? NÀr det redan finns en Folkets tÄrta till Kickan och Janne.
Jag kommer inte att Àta vare sig den ena eller den andra.
Och nÀr jag dricker rom har jag aldrig jordgubbar i glaset. Isbitar, möjligen. Men jordgubbar? Never.

En för mycket?