this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

The road William walked

“Vi Ă€lskar nĂ€r mĂ€nniskor faller framför vĂ„ra ögon. Vi vill sitta dĂ€r vi sitter. Vi vill vara i publiken medan kĂ€nda mĂ€nniskor dör framför vĂ„ra ögon.”
Inte jag! Aldrig i livet! Jag avskyr nÀr mÀnniskor faller framför mina ögon och blir alltid akut illamÄende med yrsel och svimningsanfall som följd varje gÄng jag sitter i publiken pÄ Skansen medan Carola och Rolandz och Magnus Uggla dör dÀr framme pÄ estraden.
NÀr jag vill se mÀnniskor dö pÄ scenen gÄr jag pÄ teatern och vÀljer med fördel nÄgon av Shakespeares mer bloddrypande tragedier: dÄ vet jag att jag fÄr full valuta för pengarna.
Vilka kÀnda mÀnniskor Àr det vi Àlskar att se dö framför vÄra ögon? Jag kan inte komma pÄ en enda. NÄja, nÄgon enda dÄ.

macbeth1

macbeth2

“Om vi varsamt skalar bort fördomar och förestĂ€llningar som baseras pĂ„ en ung mĂ€nniskas politiska vilsenhet, sĂ„ framtrĂ€der en skĂ€rpt, ömsint, ödmjuk mĂ€nniska.”
Hur ung Àr man nÀr man Àr 24 och redan har suttit tvÄ Är i Sveriges riksdag? NÀr man har fÄtt rösta och köra bil i sex Är och hantera alkohol lika lÀnge?
Hur skÀrpt och ödmjuk Àr man om man Àr brinnade nazist och ivrig medlem av Stollepartiet? Hur ömsint Àr ett jÀrnrör?
Är det ett barn vi talar om? Vem sĂ€tter en unge som hörde bĂ€ttre hemma pĂ„ dagis att stifta lagar och besluta om borĂ€ntor och jobbskatteavdrag?

“Vi travar [sic] över dem i tunnelbanan. Vi retar oss pĂ„ dem. Vi skyr dem som pesten. Vi ser dem inte. Vi baktalar den bakom deras rygg. Vi avskyr dem för deras svaghet.”
Jag travar inte över mÀnniskor i tunnelbanan. Jag kliver inte över dem heller. KanhÀnda mest beroende pÄ att jag nÀstan aldrig Äker tunelbana: jag har inte rÄd. Jag skyr inte knarkare och fyllon och det hÀnder att jag tillbringar nÀtterna tillsammans med andra vinddrivna och anonyma existenser i Vita bergen i Stockholm.
Jag Àr en man av samma vÀg [sic] som William gick pÄ. Jag fÄr aldrig glömma det. Jag vill inte glömma det.

sofo

NÀr bistod Majistern en knarkare senast? NÀr plockade han upp en karaktÀslös fimp [sic] frÄn en pissrÀnna? NÀr serverade Majistern kaffe och en ostmacka till fyllona och fansken?
I swear to God: none of those things ever happened!

Hör pÄ den hÀr ocksÄ: Vi baktalar den bakom deras rygg. Hur fullÀndad Àr den meningen? Den kunde lika gÀrna vara skriven av ett fyllo eller ett mycket litet barn. Det Àr den nog.

birro